Повишават се случаите на заразени с COVID-19 пациенти у нас,

...
Повишават се случаите на заразени с COVID-19 пациенти у нас,
Коментари Харесай

Връщат Ковид ограничения в Първи регион

Повишават се случаите на инфектирани с COVID-19 пациенти у нас, повишен е броят на признати в болница, в това число в интензивни отделения

256 са новодиагностицираните с COVID-19 лица през миналото денонощие, 453-ма са общо пациентите с потвърдена коронавирусна зараза, настанени в лечебни заведения за болнична помощ. 36 от тях се намират в интензивни структури.

Заради покачването на случаите, Първи район, в който влизат трите северозападни области - дружно с Благоевград, Кюстендил, Перник, София - град, София - област, минават в Етап 1, излиза наяве от Единния информативен портал, осведоми.

Предвидени са ограничавания в разнообразни области и действия, за които се ползват противоепидемични ограничения.

Така да вземем за пример, в областта на образованието се прекратява провеждането на проведени действия с възпитаници, включващи визити на музеи, изложения, естествени обекти и други мероприятия с културна, опознавателна и възпитателна цел, планувани екскурзии, зелени учебни заведения, туристически пътувания и други

За работодателите важат общи рекомендации и инструкции. Граничният надзор се реализира по отношение на използваните в Европейски Съюз регламенти и условия, използваното българско законодателство, в сходство със зонирането по равнища и степен на развиване на епидемиологичната конюнктура в страните.

Изискванията се дефинират със заповед на министъра на опазването на здравето.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР