Повишаващите се температури в резултат на глобалното затопляне ще доведат

...
Повишаващите се температури в резултат на глобалното затопляне ще доведат
Коментари Харесай

Учени с плашеща прогноза: Горещините ще доведат до драстично увеличение на смъртните случаи

Повишаващите се температури вследствие на световното стопляне ще доведат до фрапантно нарастване на смъртните случаи в резултат на огромни горещини, предвиждат учени, представени от Ройтерс и ДПА.
Докато огромна част от Европа и елементи от Азия и Северна Америка понасят следствията от гореща вълна, учени насочат предизвестие, че смъртните случаи вследствие на сходни климатични крайности в бъдеще ще се усилят значително.
Според най-лошия сюжет експертите предвиждат доста покачване на смъртните случаи в резултат на рискови горещини през интервала сред 2031 и 2080 година спрямо интервала сред 1971 и 2010 година
Най-сериозна опасност грози Колумбия, където покачването може да доближи 2000 %. Сериозно застрашени са също страни наоколо до екватора като Бразилия и Филипини. За по-отдалечените от екватора Съединени американски щати и страни в Европа плануваният риск е по-малък.
" Бъдещите горещи талази ще бъдат по-чести, по-интензивни и по-продължителни. Ако не бъдат взети съответни ограничения за разрешаване на казуса с световното стопляне и не се помогне на хората да се приспособят, смъртните случаи в резултат на рискови горещини ще се усилят фрапантно ", пишат откриватели от университета " Монаш ", Австралия, в обява в сп. " PLOS Medicine ".
Изследването е обхванало 20 страни на четири континента.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР