Повишаване на безопасността по пътищата, по-висока ефективност на транспорта, по-малко

...
Повишаване на безопасността по пътищата, по-висока ефективност на транспорта, по-малко
Коментари Харесай

Видео показва как автономните камиони ще променят живота ни

Повишаване на сигурността по пътищата, по-висока успеваемост на превоза, по-малко нездравословни излъчвания и по-лека и сигурна работа за професионалните водачи – това са целите на Volvo Trucks при създаването на самостоятелните камиони. Те са показани във филм в две елементи, който шведският производител показва премиерно през днешния ден. „ Голямата смяна “ и „ Да шофираш към бъдещето “ демонстрират по какъв начин самоуправляващите се камиони ще трансформират живота на хората и ще навлязат в всекидневието ни напълно скоро.

„ Няма подозрение, че ще стартираме да виждаме по пътищата товарни коли, които се ръководят сами и те ще станат част от нашето общество. Точното време, когато това ще се случи, зависи от доста неща, като нормативните условия за придвижването по пътищата, пътната инфраструктура и несъмнено стандартите за сигурност “, изяснява един от героите във филмите - Саско Цуклев, Директор Автономни решения, Volvo Trucks.


Според специалистите на Volvo Trucks обаче на този стадий самоуправляващите се камиони няма да заменят водачите, а единствено ще създадат работата им по-лесна и безвредна.

„ Автоматизацията не закрива работни места, твърди Ан-Софи Карлсон, Директор Човешки фактори при автоматизацията.  “Нуждата от опитни водачи в бъдеще ще продължи да бъде висока. Търговията и популацията на света не престават да порастват, както и превозването на артикули. Автоматизацията ще направи работата по-ефективна. “, безапелационна е тя.

Автоматизацията е ориентирана точно към улеснение на всекидневието на водачите, като един от героите във филмите - Лукас Щрохмайер, професионален лидер, който прави транспорти с цистерна в Южна Австрия.

С годините трафикът става все по-натоварен и по тази причина казусът с сигурността на пътя е основен за развойните екипи на Volvo Trucks, които работят по автоматизацията. Пилотните планове за автоматизация на товарните коли в минната индустрия, при събирането на боклуци и в плантациите за захарна тръстика демонстрират, че технологията за автоматизация освен покачва сигурността, само че и значително ще усили продуктивността.

Не на последно място въвеждането на самостоятелните камиони може да понижи нездравословните излъчвания, тъй като може да се оптимизат броя тръгвания и потеляния. Добър образец за това е придвижването на товарните коли в ескорт по автомагистралите, при които се реализира невисок разход на гориво и излъчвания на CO2.

Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР