Поверителният документ, изготвен от демократи в американския Конгрес в отговор

...
Поверителният документ, изготвен от демократи в американския Конгрес в отговор
Коментари Харесай

Тръмп блокирал секретен документ, защото бил много дълъг

Поверителният документ, направен от демократи в американския Конгрес в отговор на документ на републикански конгресмен, разкрит и оповестен предходната седмица, е доста дълъг и политизиран и би трябвало да бъде много редактиран. Това написа през днешния ден в Туитър американският президент Доналд Тръмп, съобщи Ройтерс.

Тръмп блокира публикуването на поверителния документ на демократите, в който се отхвърляха обвиняванията за корист с власт, осъществена от ФБР и министерството на правораздаването в хода на следствието за хипотетичната съветска интервенция в американските президентски избори. Тези обвинявания се съдържаха в разкрития преди седмица документ на републиканците. 

Юридическият консултант на Белия дом Дон Макган сподели, че документът на демократите съдържа доста класифицирани пасажи, които са изключително деликатни. Така той аргументира решението на Тръмп да блокира публикуването на документа. Самият Тръмп разясни в Туитър, че е върнал документа на неговите създатели, с цел да го редактират и да му го пратят в по-подходящ тип. Решението на Тръмп ядоса демократите, които споделиха, че то илюстрира двойните стандарти на републиканския президент.

В документа, който преди една седмица Тръмп разсекрети, се описваше хипотетична корист с власт от страна на ФБР при издаването на предписание за подслушване на съветника на Доналд Тръмп по време на предизборната му акция Картър Пейдж, съобщи Българска телеграфна агенция. Разсекретеният отчетът бе дело на Девин Нунес, ръководителя на комисията по разузнаване в Камарата на представителите на американския Конгрес.

След разсекретяването на документа демократите се изплашиха, че той може да послужи за предлог на Тръмп да уволни управителни фрагменти във ФБР и в министерството на правораздаването, както и да попречва работата на специфичния прокурор Робърт Мълър, оглавяващ следствието за съветската интервенция в американските избори.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР