Поведението на Стойчо Кацаров грубо газене на избора на всеки

...
Поведението на Стойчо Кацаров грубо газене на избора на всеки
Коментари Харесай

ГЕРБ иска оставката на Кацаров, лъжел за зеления сертификат с антигенен тест |

Поведението на Стойчо Кацаров жестоко прегазване на избора на всеки български жител да живее в свободна и демократична страна и груба корист с доверието на хората. Искаме оставката му, той от дълго време не е законен здравен министър. Това съобщи Десислава Атанасова на брифинг на ГЕРБ.

" Последните месеци, седмици и изключително дни следим по какъв начин самодоволната усмивка на Стойчо Кацаров, изтъкнат антиваксър, залива ефира. Здравното министерство, вместо да контролира процеса, разиграва томболи за смарт часовнции, качва картинки в обществените мрежи, а юмрукът прави лицеви опори и катери върхове ", добави тя.

Според нея при 20% имунизационно покритие в България е безспорен бойкот против бизнеса и хората да се вкарва зелен документ.

" Това е изрично нарушаване на свободната воля на избора и нарушаване на конституционни права. Правилна е реакцията на българските жителите против това безогледно решение на проваления министър Кацаров и на кръстника на това държавно управление Румен Радев ", добави Атанасова.

Според нея би трябвало по най-бързия метод да се върнат зелените коридори, с цел да могат хората, които желаят, да си слагат ваксини. 

Остро реагира и някогашният здравен министър проф. Костадин Ангелов.

" В суматохата и страха си през вчерашния ден вечерта в 9 часа министър Кацаров забърка една доста огромна каша - каша, която мъчно може да бъде оправена. Собственикът на киното или сервитьорът може да изискат зелен документ. Тези, които желаят здравен документ, не могат да изискват персонални документи. Георги може да влезе със документа на Иван ", сподели той.

Според него заповедта на здравния министър ще накара жителите всеобщо да се втурнат да си изкарват документ.

" Всички жители, при които е открит коронавирус с антигенни проби, не могат да си извадят зелен документ по метода, по който е избран от Европейски Съюз. Това става единствено с PCR тест, т.е. Кацаров излъга жителите, че могат да си изкарат ", безапелационен е Ангелов.

Според него наследникът му на поста Стойчо Кацаров е " несръчен и лъже във всяко едно появяване по малкия екран ".

" Тази заран сподели, че може да се наложи да се намерения за условие на зелен документ за изборите. Не, не може. Това е тежко и чудовищно тъпчене на Конституцията. Имат желание да лимитират правото на хората да гласоподават със зелен документ ", посочи проф. Ангелов.

Според него единствено преди няколко седмици президентът Румен е Радев засипал с похвали министър Кацаров.

" Темата за COVID-19 не съществуваше за Румен Радев до през вчерашния ден. Да сте го чули да постъпи държавнически? Той да употребява конституционното си право да се обърне към нацията и да насърчи имунизацията. Той би трябвало ясно и тъкмо да избере дали би трябвало да печели избори или да печели животи ", сподели още Ангелов.

В конференцията се включи и водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

" Ако има нещо по-тревожно от самия вирус, това е демонстрираната беззащитност на държавното управление да се оправи с пандемията. Не може държавно управление, което го вълнува единствено личното му оцеляване, да води страната към нови рецесии. Пропуснато беше скъпо време, с цел да се направи подготовка. Сега виждаме под паника дейности. Това са думи на Румен Радев, изречени на 03.11.2020 година ", сподели Борисов.

Бившият министър председател също недоволства против наложителните зелени документи.

" Тези хора имат ли право да ревизират персоналните си данни. Тези, които нямат телефон или имат различен телефон, по какъв начин ще се отбелязват? Или дамата ще влезе, а кавалерът ще остане пред ресторанта. Норвегия поставя към този момент трета ваксина от тези, които продадохме. Заради това в самолетите няма да носят и маски ", съобщи той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР