Поведението на потребителите се промени и бизнесът вече работи в

...
Поведението на потребителите се промени и бизнесът вече работи в
Коментари Харесай

Марияна Николова: През зимния сезон се очаква интерес към СПА туризма от българи

Поведението на потребителите се промени и бизнесът към този момент работи в нова среда и е доста значима акомодацията и трансформацията за всички, които желаят да бъдат сполучливи. Това съобщи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на срещата ѝ с представители на туристическия отрасъл във Велинград.

„ Това, което се случва в този момент и ще се следи в близко бъдеще, е смяна на цялостната тактика в бранша посредством цифровизация и развиване на хотелиерския артикул, тъй че да има освен възобновяване, само че и напредък “, добави тя.

Снимка: Пресцентър на Министерството на туризма

Вицепремиерът посочи, че Велинград има невероятния късмет да се възползва от ресурсите, които има, защото с изключение на СПА столица на България и на Балканите е чудесно място за здравен и медицински туризъм целогодишно, през четири сезона. Тя разясни, че се чака този зимен сезон да има интерес към СПА и бизнес туризма от българи.

„ Вътрешният пазар ще е с водещо значение за зимния туризъм. Прогнозите са забележителен брой българи да пътуват в страната до София, Пловдив, Варна, Велинград, Разлог, Хисаря, Велико Търново и други По традиция чакаме огромен брой туристически пътувания от огромните до по–малките градове, както и до курортите да се осъществят в интервала към Коледа и Нова година “, добави вицепремиерът.

Тя цитира и данни от Единната система за туристическа информация (ЕСТИ), съгласно които над 167 хиляди туристи са отседнали в местата за настаняване във Велинград от началото на годината до 26 септември. Основната част от туристите са българи - над 162 хил.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР