Поведението на българските фенове на мача с Англия, загубен от

...
Поведението на българските фенове на мача с Англия, загубен от
Коментари Харесай

"Расизмът в България е брутален. Не са само футболните фенове"

Поведението на българските почитатели на мача с Англия, изгубен от националния тим с 0:6 в София в понеделник вечерта, провокира мнения във " Facebook " за расизма и толерантността на властта към него. Ето някои от тях:

Емил Джасим, учебен специалист и преподавател по история. Член е на Националния съвет на " Да, България ":

Расизъм в България има жесток. Това са обстоятелствата.

Надявам се, че няма да се появи концепцията за някаква интрига против България, откакто целият ни град, европейската столица София, е посипан със свастики, хора с татиурани свастики се разхождат изцяло свободно, а сувенири със свастики се продават пред Столична община.

Няма по какъв начин на тоя декор внезапно тъкмо футболни почитатели внезапно да НЕ са расисти.

Впрочем, в държавното управление на Бойко Борисов отговорник за проблемите на антисемитизма е заместник-министърът на... ВЪНШНИТЕ работи. Явно министър председателят счита антисемитизма за външен проблем. Но това е обикновено, откакто е в коалиция с откровени расисти и нацисти.

Николай Слатински, професор по интернационална и национална сигурност:

Чета мнения: Такъв ни е футболът!

Не! Такава ни е страната!

Такава ни е властта!

Такова ни е ръководството!

Такава ни е политиката!

Затова посоката е обратно и надолу...

Затова сме последни във всичко положително и първи по всичко отрицателно в Европа...

Затова тук се киприм нарцистично и се бием в гърдите хвалипръцковски, а излезем ли за справедлива оценка ни пишат двойка и ни вкарват шестица...

Затова има огромна корупция, потресаваща непросветеност, надменно безхаберие и брутално споразумяване на свои компании и свои тимове, а обществото не може да промени нищо и не може да се промени с нищо...

Антоний Димов, публицист:

И още по-важната тематика за нетърпимостта към расизма, която това наше общество е склонно да пропуща. И да не глоби причинителите на расистки прояви. Важи за институциите и за общностите и нерядко за индивидите тук. Имало е очевидно през вчерашния ден нацистки поздрави в българската аудитория по време на мача. Имало е и подвиквания към състезател на Англия с по-тъмен цвят на кожата, в сравнение с консерваторите тук одобряват, че е допустимо да има на континента.

Нашата национална телевизия не можа да го покаже и проучва по време на спортното събитие. Реално липсва разграничаване, отменяне и порицаване на расизма. Вместо това коментатори и анализатори обществено се вайкат по какъв начин единствено на нас се случвали такива сигнали и спирания и за какво против българската аудитория се реагира по този начин. Ами щото е толкоз нетърпима публиката, колкото е неплатежоспособен и националният тим на терена, колкото не е социална и кошлуковата медия, по тази причина.

На " Facebook " профила на друга медия под фотография на расистки лумпени турили надпис " Оставяме мненията на Вас ". Ами не става по този начин. Коментари и рекции следва да има и освен от жителите и Неправителствени организации бранша.

Продължаваме да чакаме през външни наказания и реакции да се усъвършенстваме и това е неприятно. Без корекциите от ФИФА и УЕФА щяха да си седят свастиките на флаговете по стадионите. Агитките бяха стигнали до такава степен да изкарат дете с изрисувана свастика до терена, помните ли?

Е, тогава след обществена всеобща реакция управляващите намериха и глобиха родителите, в този момент полицията изведе самозабравилите се почитатели. Значи има по какъв начин и може.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР