Повечето водопроводни инсталации в домовете са извън полезрението, скрити под

...
Повечето водопроводни инсталации в домовете са извън полезрението, скрити под
Коментари Харесай

10 неща, които не трябва да изхвърляте в канала на мивката

Повечето водопроводни съоръжения в домовете са отвън полезрението, скрити под мивката или зад стени

Broken eggshell from a few eggs in the kitchen sink. Cooking egg omelet for morning breakfast. Halved eggs after cooking scrambled eggs.

Но за тези тръби би трябвало да се поставят грижи. Някои храни, попаднали в тях, могат да усилят замърсяването и да създадат водопроводните поправки по -чести.

Кухненската мивка непрекъснато е класирана като едно от най -мръсните места в дома. Според NSF International, организация за публично здраве и сигурност, изтривалката пред входната врата и кухненската мивка са при започване на листата с местата в дома с най-вече микроби. Дори по -зле от ваната или тоалетната седалка, мивката е идеално място за размножаване на патогени.

Не хвърляйте ето тези неща в канала

Тъй като това, което изхвърляте в канализацията, визира както водопровода на вашия дом, по този начин и околната среда, значимо е да разберете по какъв начин да намалите вредите, нанесени както на вашия парцел, по този начин и на природата, като цяло.

Можете да постигнете това като в никакъв случай не изхвърляте изброените по -долу неща в канализацията. Така ще намалите финансовия риск, защото водопроводните поправки, като се изключи че са скъпи, изискват и време, с цел да се откри верния занаятчия.

  • Мазнина – Мазнината полепва навътре в канализацията както във вашия дом, по този начин и на общите тръби. С течение на времето може да запуши цялата тръба. Затова намерете подобаващ метод да изхвърляте използваната лой по подобаващ метод.
  • Черупки от яйца – Яйчната черупка се състои от твърда външна обвивка и тъничък, сходен на мембрана, вътрешен пласт. Случва се елементи от обелените яйца да попадат в канала. Добре ще е да белите яйцата надалеч от мивката.
  • Утайка от кафе – Няма да повреди тръбите, ще помогне за попиване на миризмите, само че се натрупва и по този начин усилва риска от задръстване на канализацията.

Утайката от кафе е отлично допълнение към компоста

  • Храни, които порастват по мярка – Храни, като тестени произведения и ориз, не престават да се уголемяват, защото попиват остатъчната вода в дренажните тръби. Макароните постоянно се вършат с грис, който става леплив и може да залепне по стените на тръбите.
  • Брашно – Смесвали ли сте брашно и вода дружно? Ако извършите това, в последна сметка ще получите лепило, което се залепва по стените на дренажните тръби и безусловно заграбва всички дребни части парчета по пътя.
  • Етикети за храни – Не бихте помислили да употребявате мивка, с цел да се отървете от листата си за извършване на покупки, само че етикетите на храните постоянно падат, когато миете плодове и зеленчуци.
  • Хартиени артикули – Тоалетната хартия е измислена по този начин, че в последна сметка да се разтвори във водата. Други хартиени артикули не се разтварят, откакто са отмити в тоалетната или откакто ги хвърлите в мивката. Изхвърляйте неща като хартиени кърпи, хигиенични артикули и памук в кофата за отпадък.

Всеки един от тези детайли е мощно абсорбиращ, което ги прави идеални за задръстване на тръбите

  • Биоразградими или „ миещи се “ артикули – Много от продуктите, рекламирани като биоразградими, може и да дават отговор на избрани стандарти, само че постоянно усилват риска от задръстване на канализацията.

Например, котешката тоалетна всмуква мощно влагата в канализацията. Котешките изпражнения могат да съдържат паразит, който предизвиква токсоплазмоза. Той не се унищожава от пречистването на водата и съставлява опасност за морските животни.

  • Бои и почистващи артикули – Въпреки че тези артикули са в течна форма, те усилват риска от задръстване на канализацията и замърсяват околната среда.
  • Лекарства – Логично е да се изхвърлят медикаменти с изминал период на валидност или неизползвани медикаменти в тоалетната или през шредер за отпадък, само че проучванията демонстрират, че доста от тези медикаменти попадат в локалните пречиствателни станции за отпадъчни води и по-късно се изпускат в околната среда. Има специфични места в някои аптеки, на които може да изхвърлите медикаментите с изминал период без терзание.

Инфо: www.familyhandyman.com

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР