Повечето успели хора са нещастни. Те именно затова са успели,

...
Повечето успели хора са нещастни. Те именно затова са успели,
Коментари Харесай

Агата Кристи – жената, направила загадките модерни


" Повечето съумели хора са нещастни. Те точно по тази причина са съумели, тъй като непрестанно би трябвало да потвърждават на себе си и другите, че могат да създадат нещо, което светът да забележи. "

До огромна степен тези думи на Агата Кристи се отнасяли най-много до личния й живот. Агата Кристи била първата огромна, приживе приета звезда на литературата, което за скромна и дисциплинирана жена като нея било по-скоро притеснително. Тя направила съвременен не просто един разказ или воин, а цялостен книжовен род, останал настоящ и до през днешния ден! Зад големия триумф се криел непрестанен, твърдоглав труд и живот, белязан от загадки и пътешествия, послужили за ентусиазъм на романите й.

Тя направила съвременен не просто един разказ или воин, а цялостен книжовен род.

Агата Мари Клариса Милър е родена на 15 септември 1890 година в Торки в фамилията на англичанка и американец. Бъдещата писателка в действителност в никакъв случай не е ходила на учебно заведение – както в доста заможни фамилии по това време, за образованието й се грижели гувернантките и майка й. Младата Агата желала да учи оперно пеене и на 16 години отпътувала за Париж, с цел да сбъдне фантазията си. Това било първото й огромно отчаяние и първата мистерия в живота й – след безславното си завръщане от Париж тя в никакъв случай не коментирала какво се е случило там.



Скоро в Лондон Агата Милър се срещнала с красивия Арчибалд Кристи и на Коледа през 1914 година се омъжила за него. Бракът им не бил благополучен. Арчибалд намерено изневерявал на брачната половинка си и през 1926 година подал молба за бракоразвод. Унизена от следващата невярност на мъжа си, който отпътувал със секретарката си, без да се крие, Агата Кристи напуснала дома си на 3 декември и… изчезнала.

Разказала доста заплетени и забавни истории и съумяла да запази неразгадани единствено няколко секрети – своите.

На идващия ден намерили колата й с работещи фарове, паркирана наоколо до езерото Silent Pool, в нея куфар с персонални движимости и коженото й палто. Любопитна детайлност е, че тъкмо в това езеро се удавя
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР