Повечето софиянци харесват града, в който живеят, смятат, че той

...
Повечето софиянци харесват града, в който живеят, смятат, че той
Коментари Харесай

Софиянци най-недоволни от мръсотията и трафика

Повечето софиянци харесват града, в който живеят, считат, че той дава благоприятни условия за работа и за обучение. Доволни са от достъпа до магазини и до просвета. Столичани обаче показват като най-големи проблеми шума, мръсния въздух и дупките по улиците и положението на постройките. Това демонстрира социологическо изследване на " Алфа рисърч ", оповестено на уеб страницата на " Визия за София ".

Обобщените резултати от изследването демонстрират, че 91% от софиянците са удовлетворени от това, че живеят в столицата макар проблемите и сериозните точки, 57% считат, че като цяло градът се развива към по-добро.

Живеещите в някои елементи на града като центъра, северните крайградски зони, източните и южните квартали като " Лозенец ", " Дианабад ", " Красно село ", " Яворов ", " Гео Милев ", " Манастирски ливади ", " Павлово " са по-доволни от живота си в София.

Доста по-умерени са хората от останалите елементи на града и изключително в западните квартали като " Красна поляна ", " Западен парк ", " Фондови жилища ", " Разсадника ". Там изцяло удовлетворени от живота в София са едвам 14% от интервюираните. Малко по-висок е процентът в кварталите " Овча купел ", " Славия ", " Факултета " - 20 на 100.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР