Повечето от тях носят само временно облекчение, но преди да

...
Повечето от тях носят само временно облекчение, но преди да
Коментари Харесай

Доказани рецепти за облекчаване болката при подагра

Повечето от тях носят единствено краткотрайно облекчение, само че преди да ги приложите, се консултирайте с доктор.

• Смелете на прахуляк 1 таблетка деен въглен и го изсипете в чаша. Добавете супена лъжица ленено семе и последователно добавяйки вода, разбърквайте до приемането на такава консистенция, която не би се стичала при нанасяне по кожата. Нанасяйте на засегнатите стави, като наложите от горната страна найлон и фиксирате с бинт.

Компресът може да остане за през нощта. Това национално средство оказва помощ за добиване солите на пикочната киселина от ставата, които са причина за подагричен артрит. Може да се ползва и при обостряне, и в етап на ремисия. 

• Разтопете домашно краве несолено масло до появяването на пяна, след което го свалете от огъня. Внимателно го излейте в някакъв съд, като добавите същото количество алкохол и спазвайки ограничения за сигурност, леко нагрявайте. Така ще се изпари спиртът, а получената маса излейте в чист стъклен буркан. Държи се в хладилника. Използва се при обостряне на подагричния артрит, като се втрива в засегнатата става.

• Нарежете на тънки листове несолена свинска сланина по този начин, че да можете да ги наложите на засегнатата от подагра става. След това увийте с бинт и оставете за през нощта. Тази рецепта оказва помощ за облекчение и унищожаване на болката и спомага за разтваряне на солите. Можете да я употребявате, до момента в който почувствате облекчение. 

• Залейте с литър вода 2-3 приблизително огромни глави лук, без да ги почиствате. Сложете сместа да ври, до момента в който лукът се развари. Приемайте от получената запарка по 200 мл, 3 пъти дневно, лечебният курс е 2 седмици.

• Смесете 1 супена лъжица смлени хмелови шишарки със супена лъжица разтопена несолена сланина или краве масло. Излейте сместа в стъклен буркан и дръжте в хладилника. Този мас се употребява като болкоуспокояващо средство по време на припадък.

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР