Повечето от нас знаят, че ако не защитим кожата си

...
Повечето от нас знаят, че ако не защитим кожата си
Коментари Харесай

През лятото защитаваме кожата си. Но защо трябва да пазим и очите?

Повечето от нас знаят, че в случай че не защитим кожата си от слънцето по отговарящ метод, може да се появят вреди – от изгаряне до поява на бръчки. Не всички си даваме сметка обаче, че слънцето може да бъде още по-вредно за очите ни.

Учени от Австралийската фондация за рак на кожата откриха, че очите са 10 пъти по-чувствителни към невидимите ултравиолетови (UV) лъчи, в сравнение с кожата. Те освен могат да изгорят очните ябълки, да провокират глождене и сълзене, само че и да провокират прибързано болести като катаракта и недъгавост на макулата, сигнализират офталмолози във в. “Дейли мейл ”.

И двете болести са директно свързани с остаряването, само че несъразмерното излагане на може да усили риска от тяхното развиване. Според Американската академия по офталмология, 10% от случаите на рак на кожата се появяват на клепача, а ракът може да се появи и върху самото око. Експертите от години подчертават върху потреблението на слънцезащитни артикули, само че понастоящем апелът е да се акцентира на носенето на слънчеви очила. Както при кожата, слънчевите ултравиолетови лъчи - UVA и UVB - повреждат очите.

Когато си купуваме слънчеви очила, е целесъобразно да търсим европейския стандарт за отбрана “CE ” или категорично посочен UV400 филтър. Това значи, че стъклата са минали инспекция за нормите на сигурност, споделя английската оптичка Рошни Канабар. Често ментетата нямат този надпис и очите не са предпазени по никакъв метод.

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР