Повечето от нас са пътували със самолет поне веднъж и

...
Повечето от нас са пътували със самолет поне веднъж и
Коментари Харесай

Какво вещество оставят следите от самолетите в небето?

Повечето от нас са пътували със аероплан най-малко един път и нормално одобряваме, че тези летателни уреди просто ни водят от точка А до точка Б. Но зад кулисите се случват много неща. Ето няколко любопитни обстоятелството, подбрани от Airtickets.bg за преодоляването на небето от страна на човечеството...

Знаете ли, че….

1. Пилотите би трябвало да ядат разнообразни ястия

Малко евентуално е, само че въпреки всичко допустимо храната в самолетите да бъде нечиста или да докара до натравяне на екипажа, това значи, че пилотската кабина може да загуби и двамата си водачи едновременно. Поради тази причина съвсем всички самолетни компании предизвикват водачите да не ядат едни и същи неща. Обикновено единият се храни с храна от бизнес класа, до момента в който другият може да се задоволи с второкласната.

2. Има ли причина храната на самолетните компании да има неприятен усет?

Науката може да има някои отговори, защото измененията във въздушното налягане и влажността могат да притъпят сетивата ни за усет и аромат, тъй че храната в действителност да наподобява по-лоша на огромна надморска височина.

3. Какво вещество оставят следите от самолетите в небето?

В мрежата се въртят доста странни теории, като някои хора са уверени, че кондензационните линии оставени от самолетите, съдържат злокобни биологични сътрудници. Можем единствено да си представим тяхното отчаяние, тъй като дирите в небето са съвсем напълно водна пара.

4. Самолетите са проектирани да се оправят, в случай че бъдат ударени от гръмотевица!

Като се има поради, че Емпайър Стейт Билдинг е удрян от гръмотевица почти 25 пъти годишно, не е изненада, че гигантските железни джетове би трябвало да носят няколко болта, до момента в който летят на 30 000 фута. Съвременните самолети са проектирани да популяризират електрически токове през фюзелажа и да ги насочват през опашката, заобикаляйки напълно вътрешността на самолета. Последният огромен случай се е случил през 1967 година, когато подведен удар предизвиква детонация на резервоара за гориво на неприятно планиран аероплан.

5. Повечето хора по света в никакъв случай не са стъпвали на аероплан

Едно изследване от 2020 година откри, че единствено 11% от международното население е било във въздуха през 2018 година, а елитният 1% от постоянно пътуващите способстват за повече от половината въглеродни излъчвания на авиацията.

6. Кой е най-бързият аероплан

През 1964 година американският шпионски аероплан Lockheed SR-71 Blackbird се движи с към 2100 благи в час, поставяйки международен връх за реактивен аероплан, който стои и до през днешния ден. Това е повече от три пъти скоростта на звука и към 75 пъти по-висока от оптималната скорост на Юсейн Болт.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР