Повечето от нас имаме икони в домовете си. В повечето

...
Повечето от нас имаме икони в домовете си. В повечето
Коментари Харесай

Какво символизира всяка икона и как да изберем правилната за нашия дом

Повечето от нас имаме икони в домовете си. В множеството случаи те са ни подарък или са на светец, чието име носим и за който считаме, че закриля дома ни. Важното е да разберем какво покровителства съответният светец, изобразен върху иконата, която имаме или считаме да подарим, с цел да може тя да ни носи вярната сила.

Християнският знак може да послужи като пожелание и да помогне на съответния човек. Иконите са изображение на светци, които покровителстват избрани групи от хора и или избрани аспекти от живота.

Днес ще ви представим главните значение и символики, които носят иконите:

Икони за здраве и дългоденствие

Светците, които покровителстват здравето и оздравяването в християнството, са Свети Йоан Кръстител, Свети Пророк Илия, Свети Киприан и Юстина, Свети Антон и Свети Свети Безсребърници Козма и Дамян. Ако искате здраве, би трябвало да изберете икона на един от тези светци и да я поставите в дома си.

Снимка: Thinkstock

Икони за дома, фамилията и децата

Ако желаете домът, фамилията и децата ви да бъдат закриляни, би трябвало да изберете икона на Света Богородица, Свети Мина, Свети Архангел Михаил, Света Петка и Свети Стилиян, тъй като тези светци покровителстват сплотеността и цялостта на фамилния дух.

Икони за бременност и раждане

Светците, които покровителстват забременяването и лесното раждане, са Света Анна, Свети Свети Безсребърници Козма и Дамян, Света Мъченица Варвара, Преподобна Доминика, Света Екатерина и Света Марина.

Икони за обич и сватба

Свети Лазар е настойникът на женитбата и се има вяра, че той насочва девойките към верния и бъдещия им брачен партньор. Светиците Вяра, Надежда, Любов и майка имСофия помагат при откриването на голямата любов.

Снимка: Thinkstock

Икони за образование

Вярва се, че икона на светите братя Кирил и Методий оказва помощ при образование, обвързвано с езика и културата. Икона на свети Седмочисленици покровителства силата на духа, а икона на Света Екатерина и Блажени Серафим носят триумф на изпити.

Инфо:една.бг

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР