Повечето от изобретенията за замислени от военните. По време на

...
Повечето от изобретенията за замислени от военните. По време на
Коментари Харесай

Странни разработки на СССР

Повечето от изобретенията за замислени от военните. По време на Студената война се вършат много открития, които в началото са били секретни разработки. Бившата СССР  не прави изключение от този факт. Не всеки план е бил сполучливи, а някои от разработките са били много странни.

Съветските учени са имали хрумвания с революционен капацитет, само че не постоянно са успявали да ги осъществят на процедура. Други  амбициозни научни хрумвания и военни стратегии от епохата на Съюз на съветските социалистически републики стават действителни – звуковото и лазерното оръжия.

Ето кои са някои от най-странните руски разработки, някой които за положително или зло са изоставени:

„ Бойната къртица “

Идеята  за машина, която си пробива път  през скалите подземен е въодушевена от руските учени при започване на 20 в. Военните мечтаели за машина, с капацитет да унищожава подземните уреди на врага.

Автор на концепцията за план на подобен вид оръжие е на инж. Пьотър Расказов. През 1904 година той  бил погубен и чак през 1930-те година плана е обновен.

Инж. Рудолф Трабелевски се доставя мостри на немските субтерени и  подсилен от властите  построява първият първообраз на  руска подземната пробивна машина. „ Субтеренът “ е проектиран  с голям брой функционалности – да прави геоложки изследвания, да поставя кабели  и да минира. Проектът още веднъж е зарязан в продължение на десетки години.

През 1960-те година Никита Хрушчов съживява концепцията. В Крим бил построен специфичен скришен цех за „ субтерени “.

Учените създали нова трансформация, която имала още много изключителни благоприятни условия. Нарекли машината „ Бойна къртица “. Тя била дълга 35 м и работила с потребление на  нуклеарна сила. Развивала  оптималната скорост на напредване от 7 км/ч и можела да придвижва пет членен  екипаж и 15 бойци.

През 1964 година се състояло първото  тестване на „ Бойна къртица “ в  планината Урал. То дало извънредно сполучлив резултат. Машината пробивала планината напряко като нож масло, достигнала и унищожила под земята бункер. При вторият тест „ Къртицата “ експлодирала и екипажът умрял. Причината за неочакваният случай не била открита, не последвали други проби и плана бил зарязан.

 Мозъчно радио

Необичайна е концепцията за „ мозъчно радио “  – концепция на Бернард Кажински, съветски електро инженер. През 1923 година той показва концепцията си за предаване на импулси към мозъка и преобразуването им в сигнали на огромни дистанции. Според него хората са био радиостанции, които имат дарба да излъчват и одобряват сигнали. Той въодушевено популяризира концепцията си, като даже чете лекции в Европа и Северна Америка. Проектът му е подсилен от руските управляващи. Година по-късно той организира първите опити. Цел на опита е да се влияе на кучета, посредством потребление на ниско честотни талази. Правени са опити да накарат куче да вземе от купчина избрана книга, след което да я занесе в прилежащата стая при учените.

Експериментът се оказал сполучлив, само че в следствие опитните животни преставали да извършват командите.

Тайните служби са заинтригувани от плана и опцията да се въздействие върху човешката душeвност. Въпреки вярата в своята доктрина, Кажински отказал да работи по плана, само че опити са правени от други учени. Липсата на триумф и прогрес поставя завършек на концепцията.

Климатично оръжие

През 1960-те година от двете страни на желязната завеса се работело върху концепцията за основаване на климатично оръжие.

И Русия  и Съединени американски щати скрито правели опити за въздействие върху метеорологичните условия, тъй като били уверени, че който открие метод за това, ще има превъзходство.

През 1977 година ООН  приема спогодба, забраняваща потреблението на оръжия  изменящи климата, само че и двете страни не престават с опитите. Изградили метеорологични комплекси, които имали капацитета да оказват въздействие на процесите в йоносферата.

През 80-те години, в покрайнините на град Василсурск бил построен проучвателен център Сура. Той разполагал с йоносферен радиатор. Десетина години по-късно е основан американския комплекс ХААРП, аналог на Рускатата лаборатория. Хората, живели наоколо до комплекса  виждали странни огньове в небето.  При манипулирането на процесите в йоносферата се образувало явлението на  плазмени сфери.

След разпадането на Съюз на съветските социалистически републики, заради недостигащите финансови средства, комплексът Сура работел интензивно 100 дни в годината. Но опитите не престават.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР