Повечето млади днес виждат в такива като мен изкукали консервативни

...
Повечето млади днес виждат в такива като мен изкукали консервативни
Коментари Харесай

Значителна част от младите европейци вече живеят в миналото.Те не разбират хода на историята.Мислят се за прогресивни, но са ретро...

Повечето млади през днешния ден виждат в такива като мен изкукали консервативни чичковци, които живеят в предишното и не схващат сегашното и бъдещето. Идеологии, обичайни полезности, расова, религиозна и национална принадлежност за тях са потънали в прахуляк и изгубили смисъла си празнословия.

Истината, обаче е друга.

Голямата неволя за най-малко 80% от младежите, живеещи в западния свят, което значи и в България, е че са израснали в матрицата на глобализма. Те са индоктринирани с убеждението, че е пристигнал края на историята и че животът в зоната на комфорта ще е безконечен, че единствените значими неща са парите, новите маркови маратонки, коли и телефони.

Тези младежи не могат към този момент да осъзнаят, че историята се написа от Бог и тя непрекъснато се трансформира. Мислят си, че всяка заран ще се разсънват в пухени завивки, животът ще е единствено търсене на удоволствия и демократичната народна власт ще е въздесъща.

Известната книга на Франсис Фукуяма „ Краят на историята и последният човек “ излезе преди 30 години. В нея създателят твърди, че разпространяването на демократичните демокрации и свободния буржоазен пазар на Запад е знак за последна точка на социокултурната еволюция на човечеството и евентуално дефинитивна форма на човешко ръководство. После Фукуяма се отхвърли от концепцията си, само че тя очевидно е останала обичана на глобалистката агитация.

Затова и огромна част от днешните младежи се смеят и се подиграват на всеки, който се опита да им изясни, че нищо на този свят не е постоянно и че това се отнася и за световното англосаксонско владичество.

Те са млади, само че от дълго време са ретрогради, при все и да не го осъзнават и да се мислят за прогресисти. Вкопчили са се в сегашното, което неизбежно се трансформира в минало, тъй като ходът на времето е единствено напред. Мислят си, че днешното статукво е постоянно. Не схващат, че историята е като електрокардиограма, която мери положението на цивилизацията. В нея има пикове и спадове, а в случай че спрат пиковете и спадовете линията става равна и цивилизацията умира.

За наша наслада Бог не разрешава това да се случи, обаче пиковете и спадовете не престават постоянно и през днешния ден сме в спад, да не кажа - в дъното.

В този смисъл днешният спор в Украйна е прелестен образец Той е нещо като земетресение, като стихия или като изстрела на Аврора. Няма значение нито кой ще победи, нито кой е прав или крив. Няма значение и дали войната ще повлияе на сриването на световното владичество на англосаксите. Този геополитически конфликт, обаче гръмко потвърди, че историята няма край, че електрокардиограмата продължава да пиука.

Днес доста от младите са превърнати във функционално необразовани същества, изцяло неспособни да одобряват никакви интелектуални провокации.

За тях Русия е нападнала " самостоятелна " Украйна и толкоз. Те не знаят историята на Русия и Украйна, не знаят къде е Чернобил, не схващат и основите на хегеловата диалектика. Не знаят за какво е паднала Римската империя, нито знаят по какъв начин беше унищожена социалистическата система. Не знаят кой, по какъв начин и за какво провокира Първата и Втората международни войни, нито знаят по какъв начин се стреля с револвер или автомат. Не знаят, тъй като им е вменено, че това няма значение за персоналния им комфорт и даже такива познания са нездравословни за този комфорт.

Ако са срещу Русия, то е тъй като световната матрица им вменява, че Русия е някакъв зложелател на комфорта им.

Те не знаят, че има и свят на концепциите и той също е значим за хода на историята. В основата на измененията постоянно стоят хрумвания, а Бог е вменил непрекъснато да се появяват нови и нови хрумвания. Но младите не схващат от хрумвания. Вменено им е, че концепциите са нелепости от предишното, а значимо е единствено материалното.

Ако знаеха всичко това, нямаше да са жертви на матрицата, а щяха да са готови за бъдещето, даже част от тях щяха да са прогресивно мислещи, да виждат заплахите на бъдещето, а не да стоят вкопчени в сегашното ретрогради.

Затова и за тях е доста мъчително да одобряват, че на света постоянно е имало и постоянно ще има войни, спорове и разтърсвания, ще има естествени и антропогенни катаклизми, ще има интервали на мъчно оцеляване и интервали на по-добър живот, ще има обществени сривове и обществени издигания.

Направо ще е извънредно да повярват, че техния комфорт може да изчезне, че сегашното може да се срине като ударена от бомба постройка, че вместо на пухени завивки скоро може да се радват на куп дрипи, които да ги топлят в някой мрачен и леден бункер и че вместо нова игра в телефона само " развлечение " може да им е търсенето на парче самун и намирането на надеждно скривалище.

Не желая да си показва какво ще се случи в случай че тези младежи бъдат принудени да се бият с оръжие в ръка…дори и единствено в името на личния си комфорт. Не желая да си представям повтаряне на някои исторически събития (което се случва много постоянно в историята), да вземем за пример Европа да бъде нападната от някакъв нов ислямски халифат. Бойците на Аллаха, както и преди доста епохи, няма да са ретрогради, бетонирани в персоналния си комфорт. Те ще имат концепция и няма да се интересуват от пухени завивки или нови модели маратонки, а от налагане на тяхната религия (идея) над всички останали. Оттам нататък…не ми се мисли…

Разбира се, младите не са отговорни. От десетилетия глобалистката матрица - оръжието на световния хайлайф, ги трансформира в това, което са през днешния ден. За тази цел се изкореняват обичайните полезности и единствена полезност остават парите. Унищожава се всичко - обучение, историческа памет, религия в Бог, семейство, нация, раса, дух, като задачата е в бъдеще западът да е заселен от хомогенна маса дебили, радващи се на всяка нова фешън нелепост.

Както се вижда и с просто око - матрицата е постигнала обилни резултати.

Ситуацията е сходна на тази във " Фауст " на Гьоте (повечето не знаят ни Гьоте, ни Фауст) - Мефистофел (матрицата) дава обещание безконечен благополучен и удобен живот на послушковците, само че в подмяна желае душите им.

Дано някои схващат написаното и нека се вразумят! Дано се замислят и вместо да се смеят на всеки, който напише нещо друго от писаното и говореното от глобалистката агитация, да стартират да четат и да осъзнават дълбоките истини. Само знанието може да ги избави, а оттова - да избави и цивилизацията ни. Защото, каквото и да пишем и приказваме, каквито и да са днешните млади - те са бъдещето, те са тези, от които ще зависи историята.

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР