Повечето мениджъри на компании в Румъния очакват силен спад в

...
Повечето мениджъри на компании в Румъния очакват силен спад в
Коментари Харесай

Румънските бизнес настроения са отрицателни във всички сектори

Повечето мениджъри на компании в Румъния чакат мощен спад в производството, търговията на дребно, строителството и услугите през идващите три месеца, заяви Националната статистическа работа на страната, представена от Seenews.

Ръководителите на компании, работещи в индустриалната промишленост, чакат доста по-ниски размери на произвеждане с негативно 70-процентово салдо през идващите три месеца, гласи един от главните заключения в изследването, обхванало общо 8 847 мениджъри на румънски компании в строителството, производството, търговията и услугите.

Участниците в анкетата споделят настройки за мощен спад при производството на артикули, получени от преработката на недопечен петрол и производството на автомобилни транспортни средства, ремаркета и полуремаркета, с негативно салдо надлежно от 97% и 91%. По отношение на броя на заетите в тези браншове се чака спад с 40%, до момента в който цените на индустриалните артикули се чака да бъдат постоянни през идващите три месеца.

Търсенето на услуги също се чака да намалее мощно през идващите три месеца, с негативно салдо от 62%. За бранша на услугите се предвижда спад на броя на чиновниците с негативно салдо от 37%. Според интервюираните мениджъри в бранша цените ще паднат умерено, като негативното салдо тук е 14%.

Строителните компании прогнозират силен спад в размера на продукцията на бизнеса си през идващите три месеца с негативно салдо от 57%. Ръководителите в строителния бранш плануват спад в броя на заетите лица и в цените на строителните работи, с негативно салдо надлежно 40% и 10%.

Мениджърите на търговски сдружения чакат спад в икономическата интензивност през идващите три месеца с негативно салдо от 58%. Обемът на поръчките, отправени от комерсиалните единици към доставчиците на артикули, ще бъде по-малък с негативно салдо от 35%. Работодателите предвиждат спад в броя на чиновниците през идващите три месеца с негативно салдо от 25%. Мениджърите чакат, че цените на дребно ще се покачат с позитивно салдо от 16%.

Общо 8 847 мениджъри на румънски компании в строителството, производството, търговията и услугите са интервюирани в изследването.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР