Повечето хора вярват, че талантът идва по рождение. Въпреки това,

...
Повечето хора вярват, че талантът идва по рождение. Въпреки това,
Коментари Харесай

Заниманията, които ни правят умни

Повечето хора имат вяра, че геният идва по рождение. Въпреки това, науката потвърждава, че с течение на времето можем да развием вярно интелекта си и да разтеглим опциите на нашия мозък. Овладяването на нови умения оказва помощ на мозъка да построява невронни пътища, които са от изгода за неговото действие и доста усилват равнището на просветеност.

Ето 7 интелигентни занимания, които покачват интелигентността ни. 

1. Свирене на музикален инструмент

Научните проучвания демонстрират, че постоянното свирене на музикални принадлежности трансформира формата и силата на мозъка. Музикалните принадлежности могат да се употребяват в лечението за възстановяване на когнитивните умения. Според учените това занятие има максимален позитивен резултат. Музиката способства за развиването на въображението, усъвършенства отзивчивите, както и математическите умения. Експерти настояват, че присъединяване в отборни спортове също по този начин въздейства позитивно на нашия мозък. Така че спортът и музиката ни носят скъпи преимущества.

2. Четене

Като предписание всички сполучливи хора четат художествена и образователна литература. Научните проучвания демонстрират, че четенето е освен развлечение, само че и същинска храна за нашия мозък. В допълнение, четенето е лечебен метод за лекуване на нервозен стрес. Измислицата спомага за усмиряване на нервите и за разпределяне след тежък работен ден. Благодарение на четенето, ние сме в положение по-добре да възприемаме входящата информация, да позволяваме проблеми, да подобряваме уменията си, да разпознаваме модели, да разбираме хората и така нататък Четенето ни дава и по-добри информационни умения.

3. Редовни физически извършения

Спортното образование способства освен за възстановяване на фигурата, само че и за увеличение на мозъчната интензивност. Редовността е ключът към триумфа. Необходимо е физическите извършения да се организират минимум 15 минути всеки ден. Физическите натоварвания натоварват мозъка ни с сила, усъвършенстват паметта, развиват централизация и разбирането. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР