Повечето хора свързват думата секс с хубави преживявания. Оказва се

...
Повечето хора свързват думата секс с хубави преживявания. Оказва се
Коментари Харесай

Факторите, които се отразяват негативно на желанието ни за секс

Повечето хора свързват думата секс с хубави прекарвания. Оказва се обаче, че има и такива, при които интимността е повече като някакво обвързване или нещо неприятно, въпреки преди да не е било по този начин. Има редица хронични фактори, които могат да понижат половото предпочитание и през днешния ден ще ви посочим някои от тях.

1. Стрес

Здравословният и пълностоен полов живот е синоним на благоденствие. Има обаче доста хора, които минават през компликации, преди да го реализиран. В това връзки могат да въздействат редица фактори, които по принцип не се вземат поради.

Такъв е казусът със напрежението. Това е един от проблемите, който визира най-вече, само че на който множеството не обръщат задоволително внимание. Високите равнища на стрес водят до увеличение на производството на кортизол и понижаване на тестостерона.

В резултат на това желанието за секс може да намалее. Рутинните действия, като вървене на работа, срещи, трафик, домакинска работа, грижа за деца или други задания, предизвикват високи равнища на стрес. Тогава човек се усеща изтощен и просто желае да спи, което често се отразява на половите връзки.

2. Консумация на някои медикаменти

Когато се подлагате на съществено здравно лекуване, като химиотерапия за рак, е всекидневно да се появят неприятни странични резултати. Някои от най-често срещаните са отмалялост и гадене, което може да докара до ниско либидо.

Трябва да се означи, че те също постоянно провокират терзания, свързани със самочувствието, заради физически промени и хормонален дисбаланс.

Друг доста постоянно срещан случай е потреблението на противозачатъчни хапчета, защото те са свързани, изключително при започване на използването, с понижаване на либидото. Във всеки случай резултатът изчезва с непрекъснатостта на приема.

Същото важи и за някои антихистамини или трициклични антидепресанти. Следователно, в случай че се открият проблеми в тази област, най-добре е да се консултирате с вашия доктор и да установите дали лекуванията предизвикват посочения непряк резултат.

3. Травми от неприятни прекарвания

Преминаването през неприятни прекарвания също е много постоянно срещан фактор, който предизвиква понижено полово предпочитание. Това нормално се случва, когато не се чувствате изцяло удобно с колегата си или е имало някакво деяние, което сте намерили за незадоволително.

Затова, в случай че сте с сътрудник, с който се чувствате уверени, най-хубавото решение е да поддържате връзка и да постигнете баланс сред двамата. Не забравяйте, че неприятното прекарване не би трябвало да се трансформира в дълготраен проблем.

4. Проблеми със самочувствието и сигурността

Ако някой минава през проблеми със самочувствието и сигурността, той може да почувства понижено полово предпочитание.

В този смисъл хората, които не одобряват личното си тяло и имат ниско самочувствие, могат да страдат от цялостно неявяване на полово предпочитание. Това значи, че някой, който има неприятно самовъзприятие, ще се почувства некадърен да задоволи колегата си или даже да се наслаждения изцяло на преживяването.

Ако тези признаци бъдат открити, значимо е да се подхващат дейности, защото в дълготраен проект те са склонни да се утежняват. В резултат на това могат да се генерират полови дисфункции.



Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР