Повечето хора смятат, че знаят как да пресметнат възрастта на

...
Повечето хора смятат, че знаят как да пресметнат възрастта на
Коментари Харесай

Как се смятат годините на котките?

Повечето хора считат, че знаят по какъв начин да обмислен възрастта на своето куче, като към всяка една година на любимеца си прибавят седем човешки. Начинът за изчисление на котешките години обаче не е толкоз необятно прочут.

Знае се, че множеството животни се развиват с пъти по-бързо от хората и тяхната полова зрялост настава още след първата им година, а при някои и преди този момент. Точно това е и повода възрастта на домашните ни любимци да се пресмята по много по-различен метод от човешката.

Най-популярно е мнението, че една котешка година се равнява на почти шест човешки. Това обаче не е най-точната формула, тъй като има разнообразни изключения, зависещи от породата и тежестта на котката. Биологичният часовник на мъркащите любимци е много по-бавен от човешкия.

На какъв брой години е котката ми?

Ако котката е на седем или осем години, това би означавало, че тя е на към 50 човешки. Това обаче не би я спряло да прави естествените бели в дома ви, присъщи за всеки младеж. На 10 години котките без проблеми основават поколение, освен това крепко. А това се равнява на 60-годишна възраст при индивида.

Котката също по този начин живее по-дълго от кучето. Съществуват и котки, които доживяват и до 20-годишна възраст, което се равнява на съвсем 100 наши години. Това, несъмнено, се отнася само за здравите котки и добре гледани животни.

 Котка

В първите две години от живота си котката пораства извънредно бързо и това дефинира друга друга скица, по която би трябвало да смятате възрастта ѝ. Първият ѝ месец се равнява на шест човешки месеца. Вторият се равнява на четири човешки. Когато възрастта ѝ е три месеца, това прави две човешки години. Следва да прибавите на всеки идващ месец до шестия по 3 човешки години.

Така когато стане на половин година, вашата котка в реалност е на 14 човешки години. След това темпът на напредък се забавя. За седмия и осмия месец се прибавя по една година. На първата си годишнина вашата котка в реалност е на 18 човешки, а когато стане на две години, в действителност е на 25 човешки.

След това да се пресметна възрастта на котката е елементарно. Към всяка последваща година на котката прибавете по пет човешки.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР