Повечето хора познават Скот Дейвидсън само като бащата на ТВ

...
Повечето хора познават Скот Дейвидсън само като бащата на ТВ
Коментари Харесай

История на Скот Дейвидсън, бащата на Пийт Дейвидсън, който умира на 11 септември

Повечето хора познават Скот Дейвидсън единствено като бащата на ТВ звездата Пийт Дейвидсън или като пожарникаря от Ню Йорк, който умира при атентатите от 11 септември. Но в случай че се имат поради животите, които е докоснал, той е доста повече от това. От барман до треньор и заместващ преподавател, той в никакъв случай не стопира да служи на другите. И по този начин до последния му мирис, заровен под 1,8 милиона тона отломки.

Скот е забелязан за последно да оказва помощ при евакуацията на хора от хотел Marriott тъкмо преди Северната кула да се срути върху него.

Пийт Дейвидсън е единствено на 7, когато офанзивите на 11 септември в Манхатън убиват татко му. Той ще би трябвало да се оправя с тази контузия десетилетия наред (младежът даже татуира номера на значката на татко си на ръката си), а през 2020 година ще означи паметта му с кино лентата „ The King of Staten Island “.

Скот Матю Дейвидсън е роден на 4 януари 1968 година в Бруклин, Ню Йорк. Семейството му се реалокира в Стейтън Айлънд, когато е на 2 години. Отгледани от Стивън и Карла Дейвидсън, Скот и брат му Майкъл обикалят из квартала като двама бандити. За Скот обаче нищо не е по-забавно от спорта.

Той сподели положителни атлетични благоприятни условия – в началното учебно заведение той е бейзболист в Great Kills Little League, играе 4 години баскетбол в гимназията „ Сейнт Джоузеф Бай-Сий “ и ще бъде разгласен за най-полезен играча в мача на звездите на гимназията през 1986 година

Докато следва бакалавърска степен по история в колежа Стейтън Айлънд (CSI), той в никакъв случай не изоставя буйната си обич към спорта. Като капитан на на баскетболния CSI Dolphins, Дейвидсън се дипломира през 1990 година – откакто печели Мемориалната премия на Мелвин Бармел и е разгласен за мъж спортист на годината на CSI.

„ Тренирах го в игрите на Голямата ябълка, когато беше още в гимназията “, спомня си треньорът на CSI Dolphins Тони Петоса.

След като се дипломира, Дейвидсън получава лиценз за заместник-учител, само че е решен да стане пожарникар; Той назовава службата „ най-великата работа в Америка “.

Бащата на Пийт Дейвидсън продължава да спортува, само че също по този начин стартира да е треньор и арбитър. Той играе баскетбол за лигите на пожарната и еврейската общественост, до момента в който е треньор в учебно заведение Сейнт Клеърс.

„ Скот е същински екипен състезател “, споделя Стивън Дейвидсън, бащата му. „ Той е смел и прочут със своята игра в отбрана. Винаги дава всичко от себе си. Той им е предал присъщата си обич към всички спортове: Питър е деен във футбола, бейзбола и баскетбола, а Кейси към този момент демонстрира атлетични качества. “

 Remains of WTC1 and WTC2 after 9-11

Разрушеният хотел

Когато не тренира баскетболни тимове тук-там като католическата гимназия Мур, Скот Дейвидсън играе в Нортшорската софтболна лига. Той в това време става умел пожарникар като служи в Стълба 118 в Бруклин Хайтс.

Но Дейвидсън също поддържа деен лиценз за учител и прекарва огромна част от времето си като заместващ преподавател в Бруклин даже през последните си дни, а остатъка от будните си часове прекарва със сина си Пийт и щерка си Кейси, родена през 1997 година

След това, в 8:46 сутринта на 11 септември 2001 година, Дейвидсън е на промяна със Стълба 118, когато първият аероплан влита в Северната кула на Световния търговски център. И малко след 9:03 ч., когато вторият аероплан се удря в Южната кула, пожарникарите получават позвъняване да пристигна на място.

Докато препускат през Бруклинския мост обаче, те не знаят, че всичките шестима мъже в колата ще загинат в този ден.

„ Когато идват на местопроизшествието, паркират на улица Уест и улица Веси, след което изчезват в гъстия, мъждив пушек и сажди “, спомня си бащата на Скот.

Веднага откакто камионът е паркиран, на мъжете, в това число Скот, е казано да оказват помощ за евакуацията на Marriott, хотел, затиснат сред Северната и Южната кули. По времето, когато Северната кула се срутва върху хотела в 10:28 ч., те са избавили живота на към 200 души, които другояче щяха да останат в капан в руините му.

Целият свят е в печал след 11 септември, само че никой не изпитва ​​по-дълбока тъга от тези, които губят близки при офанзивите. По-късно Пийт Дейвидсън споделя, че се радва, че татко му е умрял, когато е бил дребен, защото не е разбирал изцяло нещата.

 Pete Davidson in 2015 (17073107891)

Пийт Дейвидсън

Той има съществени душевен проблеми като младеж (дори мисли за самоубийство), само че също по този начин стартира да прави стендъп комедия, с цел да се оправи с болката и скоро си построява име. Докато оказва помощ на майка си, която работи като учебна здравна сестра, да заплаща сметките, Пийт става член на актьорския състав на Saturday Night Live през 2014 година

Но може би най-трогателното нещо е, че младият мъж прави дебюта си в основна мъжка роля във филм, който посвещава на татко си. Докато в „ The King of Staten Island “ огромна част от историята на Скот Дейвидсън е измислена, лентата е доказателство за това какво значи за Пийт неговият 33-годишен воин.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР