Повечето граждани на Сърбия оценяват като положително влиянието на Китай

...
Повечето граждани на Сърбия оценяват като положително влиянието на Китай
Коментари Харесай

Сърбите подкрепят дружбата с Русия и Китай, но искат да живеят в ЕС

Повечето жители на Сърбия правят оценка като позитивно въздействието на Китай и Русия, а въздействието на Европейски Съюз, Съединени американски щати и НАТО – за отрицателно, твърди проучване на Центъра за свободни избори и народна власт (ЦСИД) и на Международния републикански институт (МРИ).

Поради тази причина множеството жители считат, че Китай и Русия са страните, с които Сърбия сега има най-хубави връзки. Европейският съюз е на трето място. Помолени да изброят страните, с които Сърбия би трябвало да поддържа най-хубави връзки, интервюираните жители още веднъж слагат отпред Русия и Китай, следвани от прилежащите страни и Европейски Съюз, се споделя в изследването.
 Сърбия ще получи близо 1 милиарда евро от Китай за високоскоростна железница Сърбия ще получи близо 1 милиарда евро от Китай за високоскоростна железница
Сърбия ще получи 943 милиона евро от китайски вложители за построяването на третата част от високоскоростна железница, свързваща Белгр...

Субективното чувство на жителите на Сърбия, съгласно което Китай и Русия са по-близо до тях, в сравнение с Европейски Съюз и Съединени американски щати, се удостоверява от 10 молби, свързани с даренията и помощите за Сърбия, стопанската система и вложенията, европейската интеграция, опазването на здравето и науката.

Дори в области като даренията и помощите за Сърбия, където Европейски Съюз и Съединени американски щати преобладават, жителите са уверени, че помощта от Русия и Китай е по-голяма. " Освен това респондентите показват доверие в китайските вложения и инфраструктурни планове, слагат китайските и съветските ваксини пред " западните " ваксини и съветската стопанска система пред американската, се споделя в изследването.

Сред респондентите се вижда и висока степен на евроскептицизъм, се показва в проучването, представено от БГНЕС.

" Освен очевидните демографски характерности, които обуславят отношението към Запада и Изтока, клъстъри от произточни настроения откриваме и у феновете на RTS и Pink (двете най-големи малките екрани, б.р.), читателите на Telegraf, портала Mondo и в някои случаи при Informer ", се споделя в материала.
 Как Сърбия разпъва аления килим за Китай към Европа? Как Сърбия разпъва аления килим за Китай към Европа?
Сърбия, която се стреми към участие в Европейския съюз, е мощно подкрепена от Китай в построяването на инфраструктурни планове. Защото...

Относно избора на място за живеене и работа, жителите на Сърбия показват прагматизъм и отдават приоритет на страните от Европейски Съюз, които означават като стопански по-желани.

От друга страна, в региона на образованието и медицината Русия е първият избор. Половината от участниците в анкетата декларират, че Китай сега е доминантен интернационален артист във връзка с стопанската система.

Мнението, че демокрацията е най-хубавият метод на ръководство се поддържа от 45% от интервюираните, а 27% са на мнение, че недемократичното ръководство и твърдата ръка са подобаващ метод за управление на страната.

27% от интервюираните считат, че както демокрацията, по този начин и недемократичните форми на ръководство имат своите преимущества и дефекти и че са равнопоставени, гласят заключенията на извършеното изследване.
 RUSI: Сърбия сполучливо балансира сред Русия и Китай RUSI: Сърбия сполучливо балансира сред Русия и Китай
Сърбия съумява до момента да поддържа баланс в връзките с Русия и Китай в своя изгода, основно тъй като ползите на тези интернационалните орис...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР