Повечето германци не са доволни от начина, по който канцлерът

...
Повечето германци не са доволни от начина, по който канцлерът
Коментари Харесай

Повечето германци не са доволни от начина, по който Шолц реагира на руската инвазия в Украйна

Повечето германци не са удовлетворени от метода, по който канцлерът Олаф Шолц реагира на съветската инвазия в Украйна, демонстрира оповестено през днешния ден социологическо изследване на института " ЮГав " (YouGov), поръчано от ДПА.

Според допитването 45 % от интервюираните са по-скоро неудовлетворени от дейностите на канцлера, 37 % са удовлетворени от тях, а 18 % не могат да преценяват или не желаят да дадат оценка на реакцията на Шолц.

Различна е картината измежду хората, които симпатизират на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) на Шолц: 59 % от тях са задоволени от реакцията на Шолц, до момента в който 34 % са неудовлетворени.

Обществеността не счита канцлера за мощен водач. Само 25 % от интервюираните правят оценка лидерските му качества в реакцията към съветската инвазия в Украйна.

При това 51 % от запитаните се съгласяват с изказванието: " Той се показва много незадоволително като водач ", а 24 % се затрудняват да отговорят.

Комуникационните качества на канцлера са оценени още по-негативно: 56 % от интервюираните считат, че той не изяснява задоволително добре политиката си, а 22 % не са съгласни с това. Делът на запитаните, които се затрудняват да отговорят също е 22 %.

Избирателите на трите партии в ръководещата в Германия коалиция споделят сходни оценки за Шолц във връзка с неговото водачество и информационни качества.

Оценката на дейностите на обединението сред ГСДП, " Зелените " и Свободната демократическа партия (СвДП) е даже по-негативна, в сравнение с тази за канцлера. Общо 50 % от интервюираните са по-скоро или мощно неудовлетворени от реакцията им към съветската инвазия в Украйна, до момента в който 30 % са по-скоро задоволени, а 20 % се затрудняват да отговорят.

Данните се базират на онлайн изследване на " ЮГав " - Германия, в което са взели участие 2040 души в интервала 25-27 април, показва ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР