Повечето фенове и експерти смятат, че никога повече няма да

...
Повечето фенове и експерти смятат, че никога повече няма да
Коментари Харесай

Хаас: Серина ще се завърне, защото има недовършена работа


Повечето почитатели и специалисти считат, че в никакъв случай повече няма да забележим Серина Уилямс в Тура, само че явно Томи Хаас не е измежду тях. На US Open американката постави завършек на кареирата си, като няколко седмици по-рано разгласи своето желание посредством прочувствено изказване, оповестено във Vogue. След това обаче носителката на 23 трофеи от Големия шлем на няколко пъти загатна, че вероятно завръщане на корта въпреки всичко съществува като вид.

Хаас е сигурен, че има огромна възможност по-младата от сестрите Уилямс още веднъж да играе в WTA Тура. Той е сигурен, че американката няма да се помири с мисълта, че не е изравнила върха на Маргерет Корт от 24 „ мейджър “ трофеи и в избран миг ще опита още веднъж.

„ Серина имаше невероятна кариера. Аз обаче не мисля, че тя е завършила. Мисля, че рано или късно тя ще се завърне и ще каже „ Ще играя още веднъж “. Тя искаше да завоюва 24-та купа от Големия шлем и съгласно мен беше почнала да се приближава до това равнище. Фактът, че не съумя да го реализира, сигурно я нервира. Може да схване това като незавършена работа и да реши да опита още веднъж. Изобщо не бих се изненадал, в случай че се случи “ – разяснява някогашният №2 в подкаста на Eurosport Германия „ Das Gelbe vom Ball “.

„ Не мога да кажа нищо сигурно, защото не съм непосредствен със Серина и нямам вътрешна информация. Според мен обаче фактът, че години наред се справяше добре по едно и също време на корта и отвън него, сигурно ще я накара да се замисли дали не би желала да опита още веднъж. Всичко ще зависи от това в какво физическо и психическо положение ще се намира тя и дали още веднъж ще бъде подготвена да се подложи на такива големи натоварвания, откакто към този момент е постигнала толкоз доста “ – добави четирикратният полуфиналист от Големия шлем.

Друг от участниците в подкаста – Джон Макенроу, изрази мнението, че ще е по-добре Серина и Роджър Федерер да държат на думата си, откакто към този момент са се отдръпнали, само че решението въпреки всичко е самостоятелно за всеки.

„ Серина и Роджър са си заслужили привилегията да вършат каквото изискат. Аз обаче мисля, че в случай че си оповестил отдръпването си, би трябвало да се оттеглиш един път вечно. В същото време обаче виждаме митове от други спортове, които се завръщат и се показват добре, тъй че нищо чудно Серина и Роджър да мислят, че и те могат да го създадат. Всичко зависи от тях. От една страна наподобяват подготвени да продължат напред, само че е мъчно, откакто тенисът е бил такава голяма част от живота ти в продължение на десетилетия. На всички ни се желае те да играят постоянно, само че когато обявиш края по подобен метод, би трябвало в действителност да приключиш “ – съобщи Големият Мак.

В момента обаче Серина Уилямс надали мисли за тенис. Тя и брачният партньор ѝ Алексис Оханян са изправени пред правосъдно дело за машинация поради подвеждащо промотиране на NFT.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР