Повечето диети целят редуциране на теглото, независимо от съпътстващите нежелани

...
Повечето диети целят редуциране на теглото, независимо от съпътстващите нежелани
Коментари Харесай

Диета според кръвната група е ключът към здравето

Повечето диети целят съкращаване на тежестта, без значение от съпътстващите нежелани резултати за здравето и общото положение на организма.

Други диетични режими изключват избрани групи храни поради здравословни проблеми, само че не вземат поради самостоятелните особености на пациента.

Много хора пълнеят, макар че се лимитират фрапантно и в количествата, и в разнообразието на храните, които поемат.

Просто тези храни не са съобразени с техния вид кръв. Кръвната група въздейства на ензимните процеси и метаболизма на организма. Тя дефинира склонността към избрани болести, само че също е и ключ към това да не се разболееш.

Ето за какво, измежду стотиците диети и диетични режими изключително място заема храненето съгласно кръвната група.

При това то не е обвързвано с недояждане и с количествено ограничение на признатата храна, а с избора на най-подходящите за индивида артикули.

Кръвта е най-древното удостоверение за метода на живот и хранене на нашите предшественици. Ловците, които са се хранели най-вече с месо, са имали най-древната - нулева кръвна група (0). Земеделците с установен метод на живот, обработващи земята и отглеждащи растения за храна, са били с А кръвна група.

Скотовъдците, които сами са отглеждали животните си, и са се хранели най-вече с месо и млечни артикули, са били с Б кръвна група. Най-новата кръвна група е смесена - АБ кръвна група, зародила едвам преди 10 века.

Вашата кръвна група е по-съществен белег за установяване на самоличността ви, в сравнение с расата, културата или географските особености на местообитанието.

Тя е генетичният отпечатък на вашата същина, напътствие за това по какъв начин може да живеете по допустимо най-здравословния метод.

Правилният метод на хранене съгласно кръвната група се базира на десетилетия клинични изследвания на клетъчно равнище на две генерации лекари - доктор Питър Д’Адамо и неговия татко доктор Джеймс Д’Адамо.

През дългата процедура на доктор Джеймс Д’Адамо той вижда, че пациенти с кръвна група А се усещат зле от хранене с протеини, с великодушни порции месо, а се усъвършенстват при хранене със зеленчукови протеини (соя и тофу).

Млечните артикули предизвикат образуването на слуз в синусите и респираторните пътища на хора с кръвна група А.

При интензивно спортуване тези хора нормално се усещат отпаднали и изтощени, а когато спортът е по-лек, да вземем за пример йога, са пъргави и енергични.

От друга страна, пациенти с кръвна група 0 укрепват при богато на протеини хранене и се усещат ободрени от интензивни спортове, като тичане и аеробика.

На собствен ред доктор Питър Д’Адамо открива, че пептичната язва се среща при високи равнища на киселинност в стомаха.

А висока киселинност имат хората с кръвна група 0, защото животинските артикули, които те избират, изискват повече стомашна киселина за вярното им храносмилане.

Ракът на стомаха обаче е обвързван със едва произвеждане на стомашна киселина, както и злокачествената анемия. Тези болести се срещат по-често при хора с кръвна група А.

При злокачествената анемия има дефицит на витамин В12, изискващ задоволително количество стомашна киселина, с цел да бъде всмукан.

Кръвните групи имат система от антигени и антитела, с помощта на които имунната система разпознава микробите и други нежелани нашественици в организма.

Факт е, че кръвните групи създават антитела и към други кръвни групи. Кръвна група А е с анти-Б антитела, а кръвна група Б е с анти-А антитела.

Поради това хора с тези кръвни групи не могат да обменят кръв между тях.

Кръвна група АБ не има антитела и може да получава кръв от всяка друга група, само че носи А и Б антигени, заради което може да подарява единствено на човек със същата група - АБ.

Кръвна група 0 има и А-, и Б-антитела, заради което не може да получава кръв от никой различен, с изключение на от човек със същата кръвна група.

Но не носи А и Б антигени и по тази причина всяка от останалите кръвни групи може да получи кръв от нулевата. Кръвна група 0 е универсалният донор.

Антителата против други кръвни групи имат способността да събират начесто и да слепват кръвни кафези - този развой е наименуван аглутинация.

Оказва се обаче, че и доста храни аглутинират кафези на избрани кръвни групи по метод, сходен на отменяне.



Но същите храни не аглутинират кафези на други кръвни групи. Това значи, че една и съща храна може да аргументи щета на клетките на една кръвна група и да способства за здравето на клетките от друга кръвна група.

Това се случва посредством лектините (вид протеини), присъщи за избран вид храни.

Когато консумирате храни, съдържащи лектин, който е несъответстващ с антигена на вашата кръвна група, той избира за цел орган или система (бъбреци, черен дроб, мозък, корем и т.н.) и стартира да аглутинира кръвните кафези в тази област.

Когато непреработеният лектин се откри в някоя част от тялото, стартира да групира клетките начесто и те към този момент са белязани за заличаване, като че ли самите човешки кафези са непознати нашественици.

Това групиране (слепване или аглутинация) може да аргументи синдром на възбуденото черво в тънките вътрешности или чернодробна цироза, може да спре притока на кръв към бъбреците и още доста неподходящи последствия.

Имунната система в огромна степен ни защищава от лектините в храната, унищожава 95% от тях.

Но най-малко 5% от лектините проникват в кръвообращението, влизат в реакция с алените и бели кръвни телца и ги унищожават. Въздействието им върху храносмилателната система е още по-силно.

Там те постоянно предизвикват инфектиране на лигавиците на червата, като аглутиниращото деяние на лектините в храните може да се прояви под формата на алергия или нетърпимост към храни.

Например глутенът - най-разпространеният лектин, който се съдържа в пшеницата и други зърнени култури, предизвиква мощно инфектиране и мъчително раздразнение най-много при кръвна група 0.

Д-р Питър Д’Адамо е провел на практика проби за реакцията на кръвните групи към всички широкоразпространени храни.

В химическите лаборатории е изолирал лектини от храни (фъстъци, леща, месо, пшеница и др.) и под микроскоп е следил по какъв начин те аглутинират клетките на засегнатите кръвни групи.

Много просто може да измерите равнището на лектините в организма си посредством проучване на урината, наречено индиканов тест.

Той мери процеса на изгниване в червата. Когато черният дроб и тънките вътрешности правят малоценен метаболизъм на протеина, те създават отрови - вторични артикули, наречени индоли.

Индикановият тест регистрира равнището на тези токсични артикули. Д-р Д’Адамо е открил, че пациенти с равнище 2,5 и повече на отрови в урината имат действителна заплаха от заболяване.

Но единствено след две седмици прецизно съблюдаване на храненето съгласно кръвната група стойностите на индикановия тест спадат до 1 и даже до 0.

“Ако деликатно следвате проекта за вашата кръвна група, вие можете:

• Да избегнете доста от публикуваните вирусни инфекции

• Да намалите тежестта си, защото тялото единствено се освобождава от отрови и мазнини

• Да профилактирате тежки болести, като рак, сърдечносъдови заболявания, диабет и чернодробна непълнота

• Да избегнете доста от факторите, причиняващи бърз разпад на клетките, и по този начин да забавите процеса на стареене

Храненето съгласно кръвната група не е панацея. Но с негова помощ може да подновите естествените защитни функционалности на имунната система, да сверите часовника на метаболизма и да прочистите кръвта от рисковите аглутиниращи лектини.

В проекта за всяка кръвна група храните са разграничени на: месо и птици, морска храна, яйца и млечни, растителни и скотски мазнини, ядки и семена, варива и бобови култури, самун и тестени, зърнени и макаронени произведения, зеленчуци, плодове, сокове и течности, подправки, билки, питиета.

Във всяка от тези групи храната е разграничена в три категории: доста потребни, неутрални и нездравословни. Много потребните храни работят като лекарство, неутралните са просто храни, а нездравословните повреждат здравето и усилват тежестта.

Щом възприемете правилата за хранене съгласно кръвната група, ще може да планирате оптималния метод на хранене за себе си и своето семейство.

Ще може тъкмо да определите кои са храните, които ви разболяват, които способстват за увеличение на тежестта ви и които водят до хронични болести.



Хора с кръвна група 0 са здрави при интензивни физически извършения и консумация на скотски протеини.

Загубата на тегло при този метод на хранене се дължи на лимитираната консумация на зърнени храни, самун, бобови култури и варива.

Основният фактор за увеличение на тежестта при кръвна група 0 е глутенът в пшеничния зародиш и в зърнените култури.

Глутенът е лектин, който задържа метаболизма на инсулин и по този начин попречва ефикасното оползотворяване на калории за сила. Царевицата има същия резултат, само че в по-малка степен.

Лещата и белия фасул съдържат лектини, които се отсрочват в мускулната тъкан и по този начин усилват нейната алкалност, което снижава опциите за физическа интензивност.

Хора с кръвна група 0 са стройни, когато мускулната им тъкан е в положение на лека метаболитна киселинност.

Третият фактор, водещ до увеличение на тежестта, задържане на течности, понижаване на мускулната маса и отмалялост при хора с кръвна група 0, е обвързван с регулацията на щитовидната жлеза.

При тези хора има наклонност за ниско ниво на тиреоидните хормони заради недостиг на йод.

Тази кръвна група има ефикасно храносмилане и метаболизъм на месото заради високото наличие на стомашна киселина.

Но с цел да избегнете прекомерно високото равнище на киселинност, което провокира язва и възпаления на стомашната лигавица, би трябвало да балансира протеините в месото с подобаващи зеленчуци и плодове.

Ще би трябвало строго да ограничи млечните артикули, тъй като организмът не е приспособен за тяхното пълноценно асимилиране.

Неутрални са единствено козе сирене, масло, моцарела, сирене фета.

От ядките доста потребни са орехи и тиквени семки, само че да се отбягват бразилски орех, кашу, фъстъци, шамфъстък.

От зеленчуците нездравословни са авокадо, картофи, зеле, царевица, маслини, карфиол, патладжан, култивирани гъби.

От плодовете да се отбягват къпини, ягоди, мандарини, портокали, пъпеши “Медена роса ”. От напитките нездравословни са кафе, кока-кола, черен чай, газирано.

За кръвна група А оптимален е вегетарианският метод на хранене - завещание от прадедите земеделци със установен метод на живот.

Особено значимо за сензитивната храносмилателна система на хората с кръвна група А е да употребяват допустимо по-чисти храни - пресни, естествени и без химикали.

Биологически тази кръвна група е предразположена към сърдечни болести, рак и диабет, само че в случай че следвате целесъобразния метод на хранене, сполучливо ще предотвратите тези заболявания.

Когато консумирате месо, се чувствате отпаднали, за разлика от хранене с зеленчукови протеини.

Метаболизмът е радикално друг от този при кръвна група 0, която изгаря месото като гориво, а кръвна група А го складира като мазнини.

Причината е ниското наличие на стомашни киселини при А групата. Млечните храни също не се храносмилат добре, предизвикат инсулинова устойчивост и забавят метаболизма.

Хората с кръвна група А може да се хранят с пшеница, само че в умерени количества, защото глутенът покачва киселинността на мускулната им тъкан.

За разлика от кръвна група 0, за която това положение на мускулите е удобно, кръвна група А не може да оползотвори силата бързо и метаболизмът е занимателен.

Това е ослепителен образец по какъв начин едни и същи храни работят по друг метод според от кръвната група. Пшеницата демонстрира алкалност при група 0 и киселинност при група А.

Кръвна група А може да употребява риба в умерени количества три или четири пъти седмично, само че би трябвало да отбягва мерлуза, лефер, писия, аншоа и други

От млечните може да използва единствено ферментирали артикули (кисело мляко, кефир), само че в дребни количества.

Млечните храни водят до алергични реакции, инфекции и респираторни проблеми, защото усилват слузната секреция. От мазнините потребни са зехтинът и лененото масло.

Много потребни ядки са тиквени семки и фъстъци. Да се отбягват бразилски орех, кашу и шамфъстък. От бобовите потребни са леща, соя, пъстър и черен фасул, само че да се отбягват бял фасул и едрозърнест бял фасул.

Неутрален е грахът. Повечето зеленчуци са потребни за кръвна група А, само че чушките нервират деликатния корем, както и плесените във ферментиралите маслини.

Хората с кръвна група А са доста чувствителни също и към лектините в елементарните, сладките картофи и зелето.

Доматите имат извънредно неподходящ резултат върху храносмилателната им система. Антитела към доматите не образуват кръвни групи 0 и АБ, само че доматите са нездравословни за А и Б.

Благоприятни за кръвна група А са моркови, тиква и спанак. Полезни са доста чесън и жълт лук (съдържащ антиоксиданта кверцетин) - те укрепват имунната система.

Тофу (соево сирене) е съществена храна за кръвна група А, сготвено със зеленчуци и ароматни подправки. От плодовете да се отбягват портокали, банани и мандарини.

Денят за човек с кръвна група А би трябвало да стартира със сока на половин лимон в чаша леко топла вода.

От напитките доста потребни са зелен чай, кафе и алено вино. Да се отбягват бира, газирани питиета, черен чай.

Ако има отичане на корема или други признаци на некачествено асимилиране на протеини, е необходим банкет на бромелаин (ензим от ананас).

Начинът на хранене на кръвна група Б включва огромно многообразие от храни “и от животинското, и от зеленчуковото царство ”.

Храните, от които се пълнее при тази кръвна група, са царевица, елда, леща, фъстъци и сусамово семе.

Всички те забавят метаболитните процеси, провокират отмалялост, задържат течности в тялото и намаляват равнището на кръвната захар след хранене.

Ако индивидът е с наднормено тегло, би трябвало да отбягва и пшеницата. Млечните артикули са мощно застъпени в метода на хранене.

Храните, допринасящи за ефикасния метаболизъм и понижаване на тежестта, са зелените зеленчуци, месото, черният дроб, яйцата и млечните.

Само че доста потребни от месата са агнешко, еленско, овнешко и заешко.

Вредни са пилешко, бекон, свинско, шунка, сърца, патешко, гъше, пъдпъдъче месо.

Полезни ядки и семена няма за кръвна груба Б, само че могат да се употребяват като неутрални бадеми, орехи, бразилски орех, кестени, макадамия.

От бобовите доста потребни са едрозърнест бял фасул и елементарен зрял фасул.

Но нездравословни са леща и пъстър фасул. От напитките доста потребен е зеленият чай. Неутрални са бира, бяло и алено вино, кафе и черен чай. Всичко останало е нездравословно.

При кръвна група Б има риск от недостиг на магнезий и евентуално ще би трябвало банкет на спомагателни дози магнезий (300 - 500 mg).

Магнезият форсира метаболизма на въглехидратите при Б група и оказва помощ при екземи.

Кръвна група АБ е неразкритата загадка на еволюцията. На възраст е на по-малко от 10 века и се среща рядко - при 2 до 5% от популацията.

Основната част от храните, които са противопоказни за групи А и Б, не са потребни и за група АБ. С няколко изключения. Например доматите.

Кръвни групи А и Б страдат от лектините в доматите, до момента в който група АБ може умерено да се храни с тях.

АБ генетично е програмирана да се храни с месо, само че й липсва задоволително количество стомашна киселина, с цел да е сполучлив метаболизмът на месото.

Ето за какво, консумирането на месо води до струпване на мазнини. За да се понижи тежестта при АБ група, би трябвало да се ограничи месото до дребни количества, уравновесени със зеленчуци и тофу.

Полезни са агнешко, овче, заешко и пуешко. Но да се в профил пилешкото - лектинът в него вреди на кръвта и на храносмилателната система.

От кръвна група Б хибридната АБ е наследила склонността към намалено произвеждане на инсулин, когато се употребява едрозърнест зрял фасул, царевица, елда и сусамови семена. Това забавя метаболизма.

Добрата вест е, че при кръвна група АБ липсва острата реакция на организма към пшеничния глутен, типична за кръвни групи 0 и Б.

Все отново, в случай че има наднормено тегло, е добре да се отбягва пшеницата. Тя усилва киселинността на мускулната тъкан, а оползотворяването на калории при АБ е по-ефикасно, когато мускулната тъкан е леко алкална.

Храни, допринасящи за понижаване на тежестта при АБ, са ананас (помага на храносмилането, подтиква подвижността на тънките черва), зелени зеленчуци, морска храна и тофу (възбуждат метаболизма), кафяви морски водорасли и млечни артикули (подобряват производството на инсулин).

От плодовете да отбягват банани, нар и портокали. Полезните питиета са зелен чай и кафе. Бира, бяло и алено вино, сода и естествено газирана минерална вода са неутрални. Останалите са нездравословни, написа zdrave.to.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР