Повечето членове на Лейбъристката партия на Великобритания вярват, че лидерът

...
Повечето членове на Лейбъристката партия на Великобритания вярват, че лидерът
Коментари Харесай

Повечето лейбъристи искат втори референдум за Брекзит

Повечето членове на Лейбъристката партия на Англия имат вяра, че водачът на лявата партия Джереми Корбин би трябвало да поддържа втори референдум за Брекзит, оповестяват английски медии.

72 на 100 интервюираните имат вяра, че Корбин би трябвало да поддържа втори референдум, демонстрира социологическо изследване за настройките в партията.

Сондажът, който е част от продължаващо академично проучване на настройките в другите партии, е открил, че единствено 18 на 100 от лейбъристите са срещу втори референдум, до момента в който 88% биха дали своят вот за остане в Европейски Съюз, в случай че подобен избор се провежда.

Официалната лейбъристка политика гласи, че евентуално може да се разиска образуване на втори референдум, в случай че няма предварителни парламентарни избори. Но Корбин обществено е студен във връзка с тази концепция и смая някои партийни деятели през предишния месец, откакто разгласи, че ще има Брекзит и в случай че лейбъристите завоюват възможен предварителен избор.

Корбин е изправен пред засилващ се напън от някои партийни членове да промени курса. Въпреки това изследването, което е част от Проекта партийни членове, управителен от професор Тим Бейл от Университета " Куин Мери " в Лондон, демонстрира, че множеството лейбъристи поддържат Корбин като водач.

Почти 2/3 от интервюираните 1 034 партийни членове преди Коледа имат вяра, че Корбин се оправя доста добре като водач. 58 на 100 считат, че той може да контракти по-добра договорка за Брекзит от премиера Тереза Мей.

Но запитани за какво Корбин не води акция за втори референдум, 23 на 100 дават отговор, че водачът на партията поддържа излизане от Европейски Съюз.

Ако се организира нов референдум, 88% от членовете ще гласоподават за опазване на участието в Европейски Съюз. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР