„Повече заразени с COVID-19, хоспитализирани и починали хора – това

...
„Повече заразени с COVID-19, хоспитализирани и починали хора – това
Коментари Харесай

Д-р Стойчо Кацаров: Повече заразени, хоспитализирани и починали - заради ниското ваксинационно покритие

„ Повече инфектирани с COVID-19, приети в болница и умряли хора – това е резултатът от ниското имунизационно покритие в страната ни “. Това уточни в изявление за австрийската медия ORF министърът на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров, което е оповестено на уеб страницата на здравното ведомство.

„ Заради ниския % имунизирани се постанова да бъдат въведени ограничавания в работата на някои браншове за понижаване разпространяването на коронавирусната зараза. Това от своя страна има отрицателен резултат върху стопанската система “, изясни здравният министър.

По думите му неправилното договаряне на ваксини, неверното приоритизиране на групите в проекта за имунизация, недобрата логистика, както и неналичието на осведомителна акция са довели до недоверието на хората към имунизациите против COVID-19.

„ Съвкупността от всички тези дребни проблеми изигра своята огромна роля и дава отговор на въпроса за какво хората в България не желаят да се имунизират. Веднъж основани тези отрицателни настройки мъчно биха могли да бъдат изменени “, посочи доктор Кацаров и уточни: „ Бившите ръководещи вземаха по-скоро политически решения, в сравнение с такива, които да са в интерес на жителите и тяхното здраве “.

„ В момента Министерството на здравеопазването провежда по-активна осведомителна акция за изгодите от имунизацията. Разчитаме последователно отрицателните настройки да бъдат изменени, с цел да достигнем по-високо имунизационно покритие измежду популацията през идващите месеци. Всяко по-агресивно деяние от наша страна може да има отрицателен резултат. Необходими са резистентност, неизменност, самообладание “, означи здравният министър.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР