Повече яснота за имота на монумента Знаме на мира поискаха

...
Повече яснота за имота на монумента Знаме на мира поискаха
Коментари Харесай

БСП пита кой отне част от имота на монумента Знаме на мира

Повече изясненост за парцела на монумента " Знаме на мира " желаеха от Българска социалистическа партия. В петък националният представител от " Българска социалистическа партия за България " Иван Ченчев сложи въпроса пред министъра на културата Кръстьо Кръстев.
Казусът е обвързван със заповед от юли предходната година на основния проектант на София Здравко Здравков, с която се лишава огромна част от парцела, принадлежащ на монумента " Знаме на мира ". Той е колективен монумент на културата, комплекс, състоящ се от паметник и парк към него. Иван Ченчев сподели скица-снимка, с цел да се види каква част от територията на комплекс " Знаме на мира ", прочут и като " Камбаните ", се лишава.
Той попита министъра кой чиновник на Министерството на културата е съгласувал плана на схема и за какво. Депутатът изиска документите, които са дали законова аргументация на този съгласувателен автограф. Ченчев изиска да разбере за какво министърът не е бил известен на парафирането на скицата, откакто с този автограф се дава опция на трета страна да ощети Министерството на културата. Друг въпрос е и за какво управлението на Националния образователен комплекс по просвета с колеж за проучване на италиански език не е било осведомено в случай, че стопанисва монумента. Не е ясно и за какво се разпорежда с обществена държавна благосъстоятелност основният проектант Здравко Здравков, откакто това право е на Министерския съвет.
След предоставената от министър Кръстев фактология националният представител от " Българска социалистическа партия за България " даде обещание да потърси юридически разбор. " Ще продължим да изясняваме проблема, защото не е загадка, че от дълго време има апетити за парцела на комплекс " Знаме на мира ", безапелационен бе Ченчев. Той бе поканен за среща в Министерството на културата, с цел да се запознае с документите на място.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР