Повече видимост, повече трафик, повече поръчки и повече печалби -

...
Повече видимост, повече трафик, повече поръчки и повече печалби -
Коментари Харесай

NEXT BASKET издържа тест с 50 000 потребителя едновременно

Повече видимост, повече трафик, повече поръчки и повече облаги - всичко това звучи като фантазията на търговците в интернет. Тази фантазия обаче бързо се трансформира в призрачен сън сега, в който електронният магазин няма потенциала да поеме натоварванията, които идват към него.

След като скоро пусна първия си демо онлайн магазин, към този момент има резултати и от първия си формален тест за устойчивост на трафик пикове. През тази седмица платформата мина тестване с 50 000 потребителски сесии и 5 000 стъпки за довеждане докрай на поръчка - и резултатите са повече от обещаващи.

Софтуерът на платформата поема пиковете в трафика без закъснение на скоростта, без смяна във функционалностите и без утежняване на потребителското преживяване.
Микросървисна архитектура
Отличните резултати на NEXT BASKET се дължат най-много на неповторимия вид , посредством която е построена платформата. За разлика от тежката монолитна архитектура, микросървисите съставляват мрежа от свързани услуги, които работят бързо и без значение, с опция за гъвкаво разширение на на потенциала на натоварване.

В резултат, платформата се трансформира в една от дребното други възможности в международен мащаб, подобаваща за огромни онлайн магазини с доста артикули, доста вариации и доста езикови версии. На процедура платформата няма ограничавания, защото ресурсите ѝ за размер на поддържаната информация са скалируеми и на практика безкрайни.
Тестове за неточности в кода
Колкото и да е надеждна, архитектурата на микросървисите въпреки всичко се нуждае от мониторинг за неточности и бъгове. В контрастност с времеемкото и скъпо ръчно тестване, NEXT BASKET предлага вграден код за неточности в кода. Той следи работата на софтуера и дава доклади за неточности в действително време, тъй че неизправностите да бъдат отстранени преди да повлияят на работата на магазина.

Резултатът се мери най-лесно в облаги, a изследване на Gremlin демонстрира, че уебсайт от ранга на Amazon губи почти по $220 000 на минута механически неизправности. Изненадващо или не, Amazon също употребява микросървис архитектура, с цел да отбрани репутацията и облагите си - тъй като вярно решение за онлайн търговия има, и то към този момент навлиза с цялостна мощ на българския пазар.

Официалният старт на платформата се чака до месеци, а до тогава формата за питане на уеб страницата остава отворена за всички евентуални сътрудници, които търсят директния път към потребителите си онлайн.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР