Повече средства за лекторски часове, работно и представително облекло, както

...
Повече средства за лекторски часове, работно и представително облекло, както
Коментари Харесай

Представителите на синдикатите и кмета на Монтана договориха увеличение на плащанията за учителите

Повече средства за лекторски часове, работно и представително облекло, както и за петте квалификационни степени ще има за чиновниците в областта на образованието в община Монтана.

Кметът Златко Живков подписа групов трудов контракт с Енеза Ангелова от съюза на българските учители към КНСБ, Таня Алексиеваот синдиката „ Образование “ към „ Подкрепа “ и Бойка Симеонова от Съюза на работодателите в Монтана.

„ При подготвянето на контракта направихме всичко допустимо да подкрепим работещите в областта на образованието по този начин, че да бъде обезпечен нужният в общината кадрови запас, “ съобщи Александър Герасимов – шеф „ Хуманитарни действия “.

Партньорите от синдикатите и работодателитеизразиха утвърждение за постигнатото единодушие. Освен контрактуваното в националния групов контракт нарастване с 8,4% на трудовите хонорари, в община Монтана заетите в областта на образованието ще взимат малко по-високи надбавки за квалификационна степен. Така към заплатата всеки преподавател спета квалификационна степен ще получава 40 лв. в допълнение, счетвърта – 50, с трета – 60, с втора 80 и за с първа - 100 лв..

С 20 лв. повече ще бъдат увеличени и парите, полагащи се за работно и за представително облекло. Малко по-големи са и сумите, които ще се изплащат за лекторски часове.

„ Ще ни бъде мъчно да осигурим средствата за нарастването на работната заплата с 8,4 %, само че ще го създадем, съобщи при подписването на контракта Бойка Симеонова – шеф на природно-математическата гимназия в Монтана. Това е по този начин тъй като страната обезпечава единствено 5% нарастване на единния разходен стандарт “, посочи тя.

„ Надявам се, че този дефицит в бюджетите на учебните заведения щебъде затрупан от финансовите механизми на страната и да не се разчита само на преходните останки, съобщи след подписването кметът Златко Живков.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР