Повече средства за доболничната помощ през следващата година и по-високи

...
Повече средства за доболничната помощ през следващата година и по-високи
Коментари Харесай

БЛС: Повече средства за доболничната помощ през следващата година

Повече средства за доболничната помощ през идната година и по-високи цени на клиничните пътеки съгласно инфлацията - това са част от параметрите, които ще предложи да залегнат в Анекса към Националния рамков контракт за медицинските действия Българският лекарски съюз.

Ръководството на съсловната организация получи мандат да договаря по Анекса от делегатите на 73-тия ексклузивен събор, който се организира в Пловдив.

С този Анекс към Националния рамков контракт би трябвало да се даде в действителност начало на политики в опазването на здравето, а проблемите са тези, с които пациентите се сблъскват всеки ден, акцентира пред БНР ръководителят на съсловната организация доктор Иван Маджаров.

"Трябва да дадем превес на извънболничната помощ, да освободим задоволително брой проучвания за пациентите, с цел да не се чудят и влизат в лечебните заведения по няколко дни да лежат единствено, с цел да му се направи скенер или да бъде проучен за друго заболяване. Трябва да дадем положителни цени на интензивните грижи, би трябвало да дадем положителни цени на всички действия, които са еднодневни в лечебните заведения, с цел да не се постанова да влизат по пътеки и в същото време да има един баланс в цените на останалите клинични пътеки ", акцентира Маджаров.

А за постигането на този баланс е употребен и Британският модел на установяване на цена на клиничните пътеки.

„ Смятаме, че задачите ни са постижими, тъй като са заложени 700 милиона лв. повече в бюджета на Здравната касата за 2022 година. Остава да убедим сътрудниците си, че имаме един и същи взор върху нещата и гледаме в една и съща посока “, добави ръководителят на БЛС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР