Повече от век разузнавателните служби използват неидентифицирани летящи обекти като

...
Повече от век разузнавателните служби използват неидентифицирани летящи обекти като
Коментари Харесай

Проект на Hiddentruth: Истината е някъде там – как се контролира наративата за НЛО

Повече от век разследващите служби употребяват неидентифицирани летящи обекти като прикритие за своите опити и секрети оръжия.

По време на Първата международна война неволни наблюдения на строго секретни дирижабли се показват за „ гости от Космоса “. През 50-те години на предишния век цивилни наблюдения на нуклеарни и галактически проби са свързвани със „ руски инфилтрации “ или „ извънземни нашествия “.

През 60-те години на предишния век разследващите организации проникват в придвижването Ню Ейдж и неговите организации. Сред техните скрити претекстове е потреблението на знанията на Групи за НЛО, като MUFON, за приемане на информация за цивилни наблюдения.

Например, в случай че руснаците са навлезли във въздушното пространство на Съединени американски щати с оръжия, незнайни на американското разузнаване, техните чиновници, представящи се за членове на MUFON, биха могли да съберат информация за формата и опциите на кораба от цивилни, които считат, че следят извънземни галактически кораби.

Силата господства посредством „ разделяй и владей “. От една страна са „ про-НЛО “, които имат вяра, че някои, в случай че не всички, НЛО са извънземни кораби. От друга страна са „ анти-НЛО “, които имат вяра, че всяко наблюдаване се дължи на оптични илюзии, измами или умствени заблуди. Тайните служби на Съединени американски щати проникват и в двете групи, и ги употребяват стратегически за разнообразни цели, според от събитията.

Подкрепяните от държавното управление отричащи НЛО включват тези, които имат обвързване, в това число от Централното разследващо ръководство, да развенчават всички срещи с НЛО, с цел да избегнат всеобща суматоха. Те се опасяват, че при положение на нахлуване от страна на Съветския съюз отговорът на Съединените щати ще бъде злепоставен, защото наблюдаващите може да си помислят, че са очевидци на извънземен транспортен съд.

Доналд Менцел (1901 година – 1976 г.)

Доналд Менцел е астрофизик и капитан на морска корвета, който по време на Втората международна война дава отговор за образованието на криптографи. Съветът за психическа тактика е основан през 1951 година по време на американското президентство на Труман. Неговата цел е да образова дипломати на езика на проамериканската агитация.

Но Съветът за психическа тактика има и други отговорности. Той наема Менцел да предизвиква скептицизма по отношение на НЛО и извънземните посредством поредност от книги. Друг помощник на Съвета е филмовият магнат Дарил Занук, продуцент на „ Денят, в който Земята спря “.

Почти нечетливо копие на документ за Съвета за психическа тактика, написан от шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ Уолтър Б. Смит при започване на 50-те години на предишния век, гласи, че „ би трябвало да се дефинира вероятната приложимост на явленията НЛО от американски плановици на психическа война и какво отбрана, в случай че има такава, в очакване на руските опити да ги употребява “. Докладът желае да знае дали НЛО могат да бъдат следени от Съединените щати и какво е равнището на знания на руснаците за тези феномени.

През 1953 година Службата за научно разузнаване на Централно разузнавателно управление на САЩ си сътрудничи с оръжейния физик Хауърд Робъртсън, с цел да понижат публичния интерес към НЛО, по техните думи „ с цел да сведат до най-малко риска от суматоха “, изключително в случай че Съветите провеждат „ НЛО инвазия “ като прикритие. В допълнение към разсейването на публичните опасения, Военновъздушните сили (уж) желаят да понижат хилядите цивилни жертви на НЛО.

Наблюденията на НЛО се оповестяват на организацията в размери, които „ претрупват информационните канали “. Едно от опасенията е „ субективността на обществото към всеобща нервност и по-голямата накърнимост към възможна вражеска психическа война “. Робъртсън заключава: „ Целта за „ развенчаване “ би довела до понижаване на публичния интерес към „ летящите чинии “, които през днешния ден провокират мощна психическа реакция. Това може да се реализира посредством масмедии като телевизия, филми и известни публикации. “.

С писмо от 1947 година американският президент Труман позволява „ Операция Маджестик-12 “. Съществуването на Проекта е отречено от държавното управление на Съединени американски щати, което упорства, че документите, предполагащи съществуването му, са машинация.

Една от най-сложните измами на разследващата организация е Маджестик-12. Документът, за който се счита, че е написан от третия шеф на Централното разузнаване – адмирал Роско Хиленкотер, се отнася до строго секретна група, образувана от президента Труман във връзка с злополуката в Розуел и откриването на тела на извънземни.

По-късно Военновъздушните сили на Съединени американски щати осведомят Федералното бюро за следствие, че документът е небивалица. Но елементи от документа може да се отнасят до действителни събития, които не са били позволени за откриване, което дава на ФБР известна причина за безпокойствие: „ Изявленията от Министерството на защитата, направени до [редактирано] … са склонни да поддържат част от документа. “. По-късно Хиленкотер служи в борда на Националния комитет за следствие на въздушни явления – граждански проучвателен орган, който, може би съзнателно, е закрит.

През 1966 година Службата за научни проучвания на Военновъздушни сили разпорежда на учени от Университета на Колорадо да изследват НЛО. Изследването се управлява от доктор Едуард Кондън, професор по физика и член на Обединения институт за лабораторна астрофизика. Но доста водещи учени желаят да защитят репутацията си и скрито се спогаждат да „ наклонят “ отчета против НЛО.

Координаторът на Проекта Робърт Дж. Лоу написа записка: „ Номерът би бил … да опишем Проекта по подобен метод, че на обществеността да наподобява като изцяло обективно проучване. “. По отношение на тематиката за НЛО, Кондън споделя: „ Сегашното ми отношение е, че няма какво да печеля от това …, само че не би трябвало да стигам до умозаключение за една година. “

Някои сътрудници от Военновъздушните сили, флота и цивилните разследващи служби имат противоположната цел: поощряване на тематиката за НЛО, извънземни и отвличания като прикритие за техните класифицирани търсения на оръжия.

Барни и Бети Хил са междурасова двойка, което е извънредно за Америка през 1960 година И двамата са членове на Националната асоциация за прогрес на цветнокожите и ръководят локалния клон на Комисията за цивилен права. Те настояват, че през септември 1961 година са отвлечени от извънземни. Под внушаемост Барни твърди, че сперма и други проби са взети от него от извънземни. Също под внушаемост Бети споделя, че й е била показана звездна карта, за която специалистите считат, че може да е системата Зета Ретикули.

Барни и Бети Хил, междурасовата двойка, която твърди, че е отвлечена от извънземни през 1961 година Възможно е ФБР да се е пробвало да свърже двойката с Движението за цивилен права, с цел да осмее последното

В същото време ФБР, под управлението на Дж. Едгар Хувър, крайнодесен човек, организира загадка вътрешна война против всичко, което е прогресивно. Известна като Програмата за контраразузнаване, на прицел са антивоенни групи, Черните пантери, работен придвижвания, Нова левица, студенти и групи за правата на дамите.

Четете още: Нова вяра и международно владичество: Проектът Син лъч

Движението за цивилен права е една от главните набелязани организации. Малко откакто Барни и Бети Хил стартират да приказват обществено за прекарванията си, локалните медии стартират да популяризират техните компетенции за цивилен права. Изглежда малко евентуално Барни да е бил сътрудник на Програмата за контраразузнаване, само че Програмата съумява да разпространява тяхната история, с цел да свърже гражданските права с неща, които множеството хора биха сметнали за „ луди “.

Хувър персонално се намесва по тематиката за НЛО. През юли 1947 година „ летяща паница “, основана от човек, за „ смешка “, се “разбива ” в Луизиана. По това време ФБР стартира да поддържа връзка с военните по събития свързани с НЛО. Хувър написа на ръка: “Трябва да настояваме за цялостен достъп до откритите чинии. ”.

Тогава се намесва Хаванската спекулация и публичното внимание е ориентирано другаде. Но в случай че това е за смешка, за какво ФБР ще се интересува? Защо Хувър или някой различен би оставил хартиена диря? Или това е същински извънземен транспортен съд?

Но има и още въпроси … Ако в Съединените щати в действителност е имало злополука на НЛО и управляващите са съумели да реконструират извънземната технология за основаване на супероръжия, то те дали щяха да разгласяват документ, обвързван с три същества с размери на деца, извадени от мястото на злополуката?

Бележка на Гай Хотл е една от най-известните в уфологията. Хотл е специфичен сътрудник на ФБР и изпълняващ длъжността началник на полевия офис във Вашингтон. Три години след случая в Розуел, през юли 1947 година, Хотл оповестява, че следовател от Военновъздушните сили му е споделил за три диска (летящи чинии) и тела, които са открити на мястото на случая. По това време ФБР напредва в Проекта Маджестик-12.

Точно както Програмата за усъвършенствана аерокосмическа идентификация на закани наподобява през днешния ден като психическа интервенция, целяща да подмами Конгреса да повярва, че Русия и Китай имат секретни самолети, английското Министерство на защитата поучава в секретни файлове през 50-те години на предишния век: „ Гледайте всички отчети за НЛО при положение, че в бъдеще незнайният преди този момент главен феномен се експлоатира от друга нация. ”. В документите се отбелязва, че „ автентичен или евентуален зложелател може да създаде летящ транспортен съд с характерностите, които тези феномени имат “.

В края на 90-те години на предишния век се популяризират истории, че постсъветска Русия може да има извънземни технологии. Предполага се, че задачата е същата: да се изплашат чиновниците, разпределящи бюджета, да дадат повече пари на американските военни разработчици. Медиите оповестяват, че през 1969 година НЛО се разрушава в Свердловска област в Южна Русия. Това изказване е подкрепено от явно инсцениран видеозапис, оповестен през 1998 година

Твърди се, че фрагментите са снимани от Комитет за Държавна сигурност (на СССР), или обвързван орган, от бойци изпратени да приберат извънземния транспортен съд. По-подробни изображения на хипотетичния галактически транспортен съд се появяват под формата на фотоси. Друг инсцениран филм за хипотетична аутопсия на съветски извънземен (няма нито един патолог, носещ защитни костюми или даже минимални персонални защитни средства) е импортиран на черния пазар и показан в документален филм на Съединени американски щати след Студената война.

В сегашния подтекст, в който американската войска се пробва да изплаши обществото, че Русия и Китай са опасност, НЛО остават гореща тематика. Централно разузнавателно управление на САЩ продължава да желае да вярвате, че наблюденията и отчетите на НЛО са напълно по тяхна виновност. През 2014 година Агенцията написа в Туитър: „ Помните ли отчетите за необикновена интензивност в небето през 50-те години? Бяхме ние. “ (?!).

След като се бие в Корея през 50-те години на предишния век, Скот Джоунс стартира работа във Военноморското разузнаване. След това се включва в Разузнавателната компания CACI Management, която работи с Агенцията за разузнаване на защитата. Подобно на Луис Елизондо през днешния ден, Скот се специализира в разбора на комплицирани данни.

През 80-те години на предишния век той работи като специфичен помощник на сенатор Клейборн Пел за проучване на „ проучване на съзнанието “, извършено в Китай и Русия. Джоунс се включва в разнообразни придвижвания, свързани с Ню Ейдж. Документ в архивите на Централно разузнавателно управление на САЩ твърди, че Джоунс е бил нещо като асистент на изследователката на отвличанията и натуропат доктор Рима Лайбоу, която съгласно отчета е имала изключителна „ мрежа “, разпростряла се в Европа и Съветския съюз.

Документът допуска, че Джоунс е осведомител, претрупан да държи Разузнавателните организации в крайник с развиването на дейностите, свързани с НЛО, и евентуално да шпионира Съветите под прикритието на осъществяване на проучвания на НЛО.

Менцел, упоменат нагоре, е бил помощник с Филип Клас, редактор на Aviation Weekly. Подобно на своя предходник Менцел, разобличителят Клас е създател на книги, озаглавени „ Обяснение за НЛО “. През 1964 година шефът на ФБР Хувър написа на шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ Джон А. МакКоун, че Клас е издал строго секретни документи.

Това допуска, че Клас е бил значим „ състезател зад кулисите “. Други документи на ФБР, свързани с Клас, са мощно редактирани, което допуска, че той или негови сътрудници са били свързани с Разузнавателните организации. Един от тези документи демонстрира, че Клас „ единствено уведомява тази работа … “, само че останалото е редактирано. Името на помощник на Клас в Ориндж, Калифорния, също е редактирано.

Бележка от офиса на ФБР в Нюарк демонстрира, че Клас е попадал на вниманието на ФБР “многократно ”. Подробностите още веднъж са редактирани. Други документи цитират поверителни източници и заключават: „ С оглед на несдържаните рецензии на Клас и постоянно ирационалните изказвания, които той прави в тяхна поддръжка, Бюрото е посъветвано да прояви най-голяма нерешителност при всеки предстоящ контакт с него. “.

Правителственият академик Дж. Алън Хайнек е нает да проверява наблюденията на НЛО и да ги развенчае, само че в последна сметка той става набожен в НЛО. Разобличителят на НЛО Филип Клас е претрупан със задачата да дискредитира Хайнек …

Една от дилемите на Клас е да дискредитира известния държавен академик Дж. Алън Хайнек, който е нает да проверява и развенчава наблюдения на НЛО, само че в последна сметка става набожен в тях. Документите на ФБР показват смут от това, че виждат Клас да потегля на кръстоносен поход, с цел да съсипе репутацията на видни откриватели.

Другите цели на Клас са дървосекачите от Сноуфлейк, Аризона, които в средата на 70-те години на предишния век стават очевидци на НЛО, което отвлича техния другар Травис Уолтън. Този случай остава един от най-хубавите случаи на похищение в уфологията във връзка с доказателства.

Клас твърди, че „ мъжете са измислили историята, с цел да се откажат от контракт за дърводобив “. Клас приказва за репутацията на душевен нежния тогава Уолтън и даже подкупва приятеля му и свидетел Стив Пиърс с 10 000 $, с цел да каже, че са измислили всичко.

Но, Пиърс се придържа към това, в което има вяра, че е истината. Изненадващо, заместник-шерифът на Чък Елисън твърди, че Клас му се е показал като “правителствен откривател на НЛО “.

Екипът на Hiddentruth знае, че не всички НЛО са откритие на Разузнавателните служби или строго секретни самолети. Но постоянно би трябвало да помним, че сътрудниците на разузнаването се считат за „ господари на илюзията “.

Чрез инсценирани видеоклипове, радарно подправяне и изкривяване на изказвания на очевидци, те имат вяра, че могат да трансформират усещането на едно нещо в нещо напълно друго: към момента за реализиране на цели, незнайни на необятната аудитория.

Междувременно истината за неидентифицираните летящи обекти остава съзнателно прикрита …

Какво мислите Вие?

Следвайте ни в Instagram, Twitter и Youtube за забавно и мистериозно бонус наличие!


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР