Снимки на AP на клиниките за психично здраве в Кашмир показват невидимите белези от десетилетия конфликт

...
Повече от три десетилетия кашмирци преживяват множество кризиByMUKHTAR KHAN Associated
Коментари Харесай

Повече от три десетилетия кашмирци преживяват множество кризи

ByMUKHTAR KHAN Associated Преса 2 септември 2023 г., 00:27 ч. наркомании.

Проучване от 2015 г. на групата за помощ Лекари без граници в сътрудничество с Университета на Кашмир и Института по психично здраве и Неврологията в Сринагар показа, че „почти 1,8 милиона възрастни (45% от възрастното население) в долината на Кашмир изпитват симптоми на психически дистрес, като 41% проявяват признаци на вероятна депресия, 26% вероятна тревожност и 19% вероятно посттравматично стресово разстройство. ”

Инфраструктурата за грижи за психичното здраве се разшири от само четирима психиатри и една основна клиника за психично здраве в Сринагар в началото на 2000 г. до около 17 управлявани от правителството клиники, управлявани от над шест дузини професионалисти в целия регион днес. Но мрежата за психично здраве все още е претоварена.

Варма, антропологът, каза, че кризата с психичното здраве произтича пряко от социалните и политически условия в региона.

„Продължаващата милитаризация на ежедневието елиминира много културни и религиозни практики за справяне, на които хората от Кашмир традиционно разчитаха, оставяйки ги зависими от претоварена и фармацевтизирана система на здравеопазване“, каза тя.

___

Намерете повече от азиатско-тихоокеанското покритие на AP на https://apnews.com/ център/азиатско-тихоокеански регион

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР