„Повече от половината уебсайтове блокират потребителите на основата на националност

...
„Повече от половината уебсайтове блокират потребителите на основата на националност
Коментари Харесай

Ева Майдел: Онлайн пазаруването става по-достъпно в целия ЕС

„ Повече от половината уеб страници блокират потребителите на основата на народност или местопребиваване. Новият Регламент прекратява това и основава условия за един по-справедлив пазар в интернет. Българските консуматори ще могат да пазарят онлайн в целия Европейски Съюз по-достъпно”, съобщи българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел директно след гласуването на Регламента за възбрана на голословно блокиране на консуматори при извършване на покупки онлайн (геоблокиране).

Евродепутатът Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) обясни и съответните случай, в които геоблокирането е голословно: „ Новите правила дефинират три обстановки, при които са изключени каквито и да аргументи за друго отнасяне на клиенти от разнообразни държави-членки на Европейски Съюз, а точно: продажбата на артикули без физическа доставка, където потребителят самичък провежда доставката; продажбата на услуги, предоставяни по електронен път, да вземем за пример интернет хостинг и продажба на услуги с съответна локация, да вземем за пример, от България купувате билети за музей в Италия. “ Новият правилник ще направи по този начин, че потребителите ще могат да употребяват свободно разплащателните си карти без значение от коя страна са издадени. „ В момента има случаи, в които продажбата може да ви бъде отказана, тъй като въпросният френски онлайн магазин, работи само с френски карти, да вземем за пример. “, разяснява още Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП).

Регламентът за възбраната на блокирането на географски принцип бе измежду предпочитаните досиета в Европарламента през 2017-а. Законодателите реализираха единодушие в границите на 18 месеца. „ Това е следващата преграда, която премахнахме пред единния дигитален пазар. Освен че към този момент можем да пътуваме без роуминг, до края на годината ще можем да употребяваме абонаментите си за телевизия и филми (бел.ред. Регламент за преносимост), където и да се намираме в Европейски Съюз и ще се любуваме и на по-добро отнасяне при онлайн извършването на покупки (бел.ред. Регламент геоблокиране).”, добави българският евродепутат Ева Майдел ГЕРБ/ЕНП.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР