Повече от половината от служителите в пътната полиция в Малта

...
Повече от половината от служителите в пътната полиция в Малта
Коментари Харесай

Половината пътни полицаи в Малта са арестувани заради измами

Повече от половината от чиновниците в пътната полиция в Малта - измежду които и шефът на считана - са задържани по обвинявания в злоупотреби, свързани с ексклузивен труд, заяви електронното издание " Таймс ъф Малта ", като цитира известие на полицията. Около 30 души са арестувани от общо 50 чиновници. Разследването се води от полицейското звено, което се занимава с икономическите закононарушения. Служителите в пътната полиция, главно патрулиращите с мотоциклети, групово подали докумнти за „ стотици часове “ ексклузивен труд, който обаче не са правили в последните три години.

За удивление на проверяващите шефът на звеното, който не употребява мотоциклет, само че пък има автомобил с водач, също е декларирал, че е работил изключително. Разследващите ревизират също така твърдения, че някои от пътните служители на реда с мотоциклети са злоупотребили с гориво, което са употребявали са употребявали за персоналните си превозни средства.

Голямото следствие за вътрешна машинация в пътната полиция на Малта започва през  декември, откакто тогавашния полицейски началник Лоранс Кутаджар получил анонимно писмо. В него в детайли било разказано по какъв начин пътните служители на реда получат хонорари за наряди, които в никакъв случай не са давали. 

Повечето от пътните служители на реда са били отведени за разпити, а съгласно източници близки до полицията следна  " главно разчистване на това звено в полицията ". 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР