Повече от половината мъже са изневерявали на своите партньорки поне

...
Повече от половината мъже са изневерявали на своите партньорки поне
Коментари Харесай

Защо изневеряват мъжете

Повече от половината мъже са изневерявали на своите партньорки най-малко един път и макар намаляващата консервативност на обществото, то гледа “през пръсти ” на този факт, до момента в който изневярата на дамите се разисква и подлага на критика доста по-остро. Това е заключението на английски социолози, интервюирали повече от 5000 представители на двата пола на друга възраст.

Според изнесените пред Би Би Си резултати, основните аргументи за мъжката невярност са няколко. Дори мъжът да обича своята брачна половинка, за неговия взор няма да остане незабелязана нито една смяна, обвързвана с външността или държанието й. Няколко години след брака доста дами позволяват съществена неточност – занемаряват се, разяснява здраве.bg. Те считат, че откакто към този момент имат брачен партньор няма защо да се тревожат и не поставят задоволително грижи за външността си.

А мъжът обича с очите си – даже и най-верният и любящият. На работа и във всекидневието той е заобиколен от красиви дами, на които просто не може да не обърне внимание. А при съществуване на някои предпоставки (сред тях и посочената по-горе) рано или късно една от тях ще провокира неговия интерес, считат английските експерти.

“Не всичко зависи от дамата ” прецизират още те: “Потенциално всеки мъж е кадърен да изневери на партньорката си, в случай че има комфортен случай и при стичане на редица условия. Ако мъжът резервира верността си през целия си живот, то това не е норма, а по-скоро отклоняване от нея. Поне това сочат процентите и заложеното от еволюцията в мъжкото начало. ”.

Защо тогава хората са склонни да осъждат сурово единствено женската невярност

Причината се крие в публичната логика на психиката, считат социолозите: “От незапомнени времена дамата се счита за пазителка на фамилното огнище, за свята майка и по тази причина на нея не й е разрешено да има “твърде плевел ” живот. Мъжът има друга роля в обществото и по тази причина то постоянно се помирява с неговите похождения ”.

Съществува разлика и сред мъжката и женската логика на психиката. Често за мъжете страничната връзка е въпрос на чест – мотив да се повдигне самочувствието, изключително през днешния ден, когато някои мъже са с по-нисък обществен статус от своите дами.

Защо дамите са склонни да простят

Някои не престават да живеят със своя сътрудник, въпреки да считат, че той не заслужава тяхната обич. Други се управляват от много банални аргументи – в името на децата или просто заради страха от смяна в персоналния си живот.

“Готовността на дамата да елементарни изневярата най-често се дължи в действителност на неналичието на горделивост и убеденост в себе си ”, считат в умозаключение английските социолози, “Понякога, само че не всеки път, това се дължи на податливостта им към подстрекателство от техните обичани, само че погрешни половинки. Във всички случаи обаче само от самата жена зависи да промени тази обстановка ”.

Защо изневеряват дамите можете да прочетете тук.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР