Повече от пет милиона души са станали милионери през 2020

...
Повече от пет милиона души са станали милионери през 2020
Коментари Харесай

Броят на милионерите се е увеличил напук на коронакризата

Повече от пет милиона души са станали милионери през 2020 година макар икономическите вреди от пандемията от Covid-19, съобщи Би Би Си, цитирайки проучване на Credit Suisse.

Докато доста небогати  стават все по-бедни като резултат от рецесията, броят на милионерите се е нараснал с 5,2 млн. до 56,1 млн. в международен мащаб.

Според изследването възобновяване на фондовите пазари и високите цени на жилищата са помогнали на доста предприемачи да усилят своето благосъстояние. По-ниските лихвени проценти и стратегиите за държавна поддръжка са довели до " голям трансфер " на благосъстояние от обществения бранш към домакинския бранш. Това е провокирало скок в спестяванията, поради което ``дълговете на семействата са станали по-ниски, в сравнение с биха били в противоположен случай``.

Броят на лицата с капиталови активи над 30 млн. $ е повишен с 24% в целия свят през 2020 година, което е най-бързият ритъм от 2003 година насам.

Нанет Хехлер-Файдхербе, основен капиталов шеф в Credit Suisse, съобщи, че ``не може да се отрекат дейностите, подхванати от държавните управления и централните банки за образуване на стратегии за трансфер на приходи в поддръжка на лицата и бизнеса, които са най-неблагоприятно наранени от пандемията, и посредством намаляването на лихвените проценти, сполучливо предотвратиха огромна световна рецесия ".

Credit Suisse съобщи, че общият брой на милионерите в изследването може да е по-голям от показания от други организации, защото включва инвестируеми, неинвестируеми активи, като и недвижимо имущество.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР