Повече от една трета от смъртните случаи от топлинен удар

...
Повече от една трета от смъртните случаи от топлинен удар
Коментари Харесай

Проучване: Над 1/3 от смъртните случаи от топлинен удар в света се свързват с глобалното затопляне

Повече от една трета от смъртните случаи от топлинен удар в света се свързват с световното стопляне, демонстрират последни изследвания за  изменението на климата. В изследване, оповестено в списание “ Nature Climate Change ”  учените  преглеждат смъртни случай от топлинен удар в над 730 града по целия свят от 1991 до 2018 година и пресмятат, че 37%  от тези случаи са породени от по-високите температури.

Учените одобряват, че по-високите температури предизвикват гибелта на към 9700 души годишно в следени 732 града, само че в международен мащаб броят е доста по-голям.

За Съединени американски щати към 35% от топлинните смъртни случаи могат да бъдат свързани с изменението на климата, открива изследване. Това е повече от 1100 смъртни случаи годишно в към 200 американски града.

Хонолулу има най-голям % от топлинните смъртни случаи, дължащи се на изменението на климата – 82%.

Хората не престават да изискват доказателство, че изменението на климата визира нашето здраве – това изследване непосредствено дава отговор на въпроса, употребявайки научните епидемиологични способи и данните, които създателите са натрупали за разбор, споделя доктор Джонатан Патс от университета в Уисконсин. Според доктор Патс продължаваме да мислим, че измененията в климата на нещо нереално, а в действителност те стартират от ден на ден да ни въздействат. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР