Повече от една четвърт от европейците не практикуват никакви упражнения

...
Повече от една четвърт от европейците не практикуват никакви упражнения
Коментари Харесай

Евростат: България на 15-то място в ЕС по физическа активност с 57% спортуващи

Повече от една четвърт от европейците не практикуват никакви извършения отвън работното време, демонстрират последните данни на Евростат.

Според тях, 28% от европейците не са правили никакви извършения в свободното си време през 2017 година

Данните обаче демонстрират, че огромна част от тях са правили такива, като 27% са практикували някаква форма на спорт, фитнес или физически интензивности за по-малко от 3 часа на седмица, а други 17% са правили това до 5 часа и още 28% – повече от 5 часа седмично.

Тази наклонност беше доказана във всички, като се изключи две страни – Португалия и Хърватия, където надлежно единствено 45% и 36% от популацията правят физическа активност отвън работното време. Най-активните страни са Румъния (96%), Дания (93%) и Холандия (91%).

Евробарометър разгласява през март 2018 година, че 15% от европейците въобще не вървят пеш даже по 10 минути на седмица, а 12% седят повече от 8,5 часа дневно.

Извън таблицата за физическа интензивност остават четири страни поради прекомерно ниски резултати. Държавите, в които популацията е скарано със спорт или придвижване изобщо са: Естония, Литва, Словакия и… Англия.

Основната спънка за спортна или физическа интензивност е неналичието на време, съгласно 40% от респондентите.

Като цяло беше открито, че равнищата на спортна или физическата интензивност са занижени от 2013 година насам, макар подхванатите ограничения за растеж на противоположното.

Докладът също по този начин разкрива, че мъжете се занимават с физическа интензивност повече от дамите, като измежду по-младите хора дялът им е по-голям. Установено е, че по-ниските равнища на обучение и финансовите усложнения също оказват въздействие. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР