Повече от един милион души излязоха по улиците във Франция

...
Повече от един милион души излязоха по улиците във Франция
Коментари Харесай

Над 1 млн. души се включиха в националния протест във Франция

Повече от един милион души излязоха по улиците във Франция в четвъртък, с цел да стачкуват против проектите на държавното управление да увеличи пенсионната възраст до 64 г. Общественият превоз, учебните заведения и огромна част от държавните служби прекъснаха работата си поради митингите. Ако държавното управление не се откаже от промяната, синдикатите приканват хората да продължат със стачките и митингите на 31 януари, предава France24.

Протестите в огромните френски градове, в това число Париж, Марсилия, Тулуза, Нант и Ница, стопираха транспортните услуги, написа Си Ен Ен. Айфеловата кула беше затворена за гости. Министерството на вътрешните работи на Франция заяви, че повече от един милион души са излезли по улиците в цялата страна, в това число 80 000 в Париж, където дребни групи стачкуващи хвърляха бутилки, камъни и фойерверки по полицията. Повече от 40% от учителите в началните учебни заведения и повече от една трета от учителите в гимназиите са стачкували.

People in France went on a nationwide strike to protest the government's plans to raise the retirement age by 2 years to 64
— Fifty Shades of Whey (@davenewworld_2)
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР