Повече от два астрономически часа депутатите не могат да започнат

...
Повече от два астрономически часа депутатите не могат да започнат
Коментари Харесай

Депутатите пред бой! Митев атакува БСП: Не ви ли е срам пред семействата ви? Пред белите ви коси?

Повече от два астрономически часа депутатите не могат да стартират да работят всъщност, защото не съумяват да се схванат за дневния ред, който да следват.
Още първоначално ръководителят на Народното събрание (НС) Росен Желязков даде предложение в програмата да влязат нови девет точки.
„ Възраждане “, Българска социалистическа партия и „ ИТН “ (ИТН), застанаха като цялостна съпротива на предлагането му. Те започнаха серия от оферти за разбъркване на точките, макар че одобриха да работят, до момента в който одобряват всички.
Народните представители се пошегуваха, че поради тези неуредици, най-вероятно ще приключат работа към 23:00 часа.
Ченчев, последван от няколко депутати от Българска социалистическа партия, застана пред трибуната на ръководителя и изиска да вземе думата, откакто депутатите на левицата приканиха шефа на Народно събрание да ги в профил.
„ Уважаеми сътрудници, преди господин Ченчев да вземе думата, групата, която е в интимна непосредственост с водещите желаят да бъдат отстранени. Искам да не им дам опция.
По правилника, при основаване на безвластие може да се стигне до премахване от зала, само че няма по какъв начин вие да желаете да бъдете отстранени “, сподели Желязков.
„ В диалог с вас казахте, че можете да ни отстраните, само че не желаете да го вършиме, тъй като ще дадем трибунка, видите ли “, посочи Ченчев.
„ Такова нещо не съм споделил “, изрично отсече ръководителят на Народно събрание.
„ Всичко, което се случва, е по ваша виновност. Как се дефинира, че някой работи добре? Когато няма самообладание, няма нищо.
Вие имате инструментите да извършите по този начин, че съвещанието да тръгне в естествен ход. Предлагаме ви разбъркване в точките. Знаем,че първа, втора и трета са закрепени. 7,8 и 9 не са.
Ако желаете да говорите върху мен, добре, само че ви приканвам от името на ПГ за какво не свиквате председателски съвет? Според вас Народно събрание работи ли? Ако желаете отстранете ни от зала, това, което се случва няма да ни е за пръв път “, сподели още Ченчев.
„ Как мина гласуването за това съвещанието да бъде излъчено по Българска национална телевизия и БНР? Отхвърляте всичко, което предложи Българска социалистическа партия. И 28 точка да предложим, и министър председателят да пристигна, по този начин ще си върви съвещанието “, сподели още той.
„ Нека да отговоря на господин Ченчев. Уважаеми сътрудници, мисля, че демонстрирам учудващо и за себе си самообладание. Българска социалистическа партия желае да подложи на разбъркване 6 от 7 точки “, добави Желязков.
Искрен Митев от „ Продължаваме промяната “ (ПП) също изиска думата.
„ Колеги, не ви ли е позор? Пред фамилиите ви? Пред белите ви коси?
Гражданите заплащат да стоите 5 индивида и да блокирате работата на Народно събрание. Пет индивида нарушавате работата в Народно събрание. Не ви ли е позор, бе, момчета? От хората и от гласоподавателите ви?
Както пращахте патрони до Украйна, в този момент го сложихте като пета точка. Знаем, че желаете да ходите към морето, само че ние ще си свършим работата със и без вас “, сподели той, обръщайки се към сътрудниците си от Българска социалистическа партия.
В същия миг Росен Желязков напусна залата, с цел да отиде на председателски съвет и предложения Никола Минчев да заеме председателския пост. Той даде думата на Георги Свиленски от Българска социалистическа партия.
„ Г-н Митев, къде си? На вие ще ви приказвам.
Разбирам, че желаете да приемете бързо предлагането на Борисов. Горите и бързате да гласувате решението му.
Прегърнали сте се. Как ще го обясните на гласоподавателите си. Те са ясни, техните гласоподаватели знаят, само че вашите какво ще ги вършиме. Тази коалиция ще стане ясна. 350 хиляди са към този момент и повече ще станат “, обърна се Свиленски към Митев.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР