Повече от десетилетие австралийският милиардер Клайв Палмър е движещата сила

...
Повече от десетилетие австралийският милиардер Клайв Палмър е движещата сила
Коментари Харесай

Австралийски милиардер възражда мечтата си да създаде Титаник II

Повече от десетилетие австралийският милиардер Клайв Палмър е движещата мощ зад проектите за построяването на " Титаник " II – имитация на злощастния транспортен съд, потопен през 1912 година с повече от 2200 души на борда.

Само към 700 оцеляха, създавайки историята на най-катастрофалното корабоплаване в света – и една концепция за милиардер, който се интересува от кораби и има пари за харчене.

Палмър за първи път започва проекти за " Титаник " II през 2012 година и още веднъж през 2018 година

Australian billionaire revives dream to set sail on Titanic II
— CTV News (@CTVNews)
Шест години по-късно той го направи още веднъж, подновявайки проекта по време на конференция в Операта в Сидни на фона на фамозното пристанище на града.
Още един път въпросът е за какво?
Когато за първи път споделя фантазията си да построи плаваща версия на " Титаник " преди повече от десетилетие, известното мнение било, че той е задоволително богат и екстравагантен, с цел да го направи.

Но пандемията стопира планът за милиони долари, защото пристанищата са затворени, а пасажерите премислят риска да бъдат сложени под карантина в морето.

След като пандемията отминава и круизните кораби още веднъж са в морето, Палмър сподели, че моментът е подобаващ да съживи фантазията си за " Титаник ".

Clive Palmer has unveiled a new design of the Titanic II, over a decade since he first announced plans to build a replica of the world's most infamous cruise ship.

Would you pay to experience the Titanic replica?

READ MORE:
— 9News Australia (@9NewsAUS)
„ Много сме удовлетворени да съобщим, че след непредвидени световни забавяния, още веднъж се ангажирахме с сътрудници, с цел да оживим фантазията за Титаник ll. Нека пътуването стартира “, сподели Палмър в прессъобщение.

Плановете са доста сходни на предходните, тествани, с цел да се подсигурява, че дават отговор на актуалните разпореждания.

Търсят се търгове с проекти за потвърждаване на корабостроител до края на годината, който да стартира работа през първото тримесечие на 2025 година

В момента Палмър чака печелившите оференти да бъдат основани в Европа. Той сподели пред кореспонденти, че не има вяра, че китайските стандарти се оправят със задачата.

При рестартирането екипът му популяризира осемминутен видеоклип, който съществува от няколко години, показващ оформлението на кораба и по какъв начин ще наподобява всяка стая, дружно с артисти, облечени в костюми.

Пътниците ще бъдат насърчавани да се обличат като жанр от 1900 година, само че това не е наложително, сподели представител.

Самият транспортен съд ще бъде дълъг 269 метра и необятен 32,2 метра – малко по-широк от оригинала. Капацитетът ще бъде 2345 пасажери, разпределени на девет палуби с 835 кабини. Почти половината от тях ще бъдат непокътнати за пасажери в първа класа.

Повече от век след потъването на " Титаник ", откриватели и историци остават запленени от историята му.

The billionaire held a press conference at the Sydney Opera House on Wednesday where he unveiled the current designs for the vessel which he said would be “far, far superior than the original ”.

➡️
— Belfast Telegraph (@BelTel)
Трагедията въодушеви наградения с " Оскар " блокбъстър на Джеймс Камерън от 1997 година " Титаник ", с присъединяване на Леонардо ди Каприо и Кейт Уинслет, и очарова откривателите дилетанти, привлечени от останките.

Една такава задача приключи с покруса през юни предходната година, когато всичките петима пасажери на борда на подводницата " Титан " починаха, когато батискарфът претърпя пагубна имплозия по пътя към останките.

Палмър желае да повтори " Титаник ", само че без трагичния край, и също желае международен мир.

„ Всички знаем по какъв начин да водим война. Имаме армии и финансираме войни. Хората знаят за това. Но е доста по-трудно да се реализира мир. За да постигнете мир, би трябвало да се придържате към него всеки ден. Напредваш инч по инч “, сподели той в прессъобщението.

„ Титаник II е нещо, което може да обезпечи мир. Може да бъде транспортен съд на мира сред всички страни по света.

„ Милиони са мечтали да плават с него, да го видят на пристанището и да изпитат неповторимото му величие. „ Титаник II “ ще бъде корабът, в който тези фантазии се сбъдват “ , сподели Палмър.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР