Повече от 8 месеца се оказаха недостатъчен срок за председателя

...
Повече от 8 месеца се оказаха недостатъчен срок за председателя
Коментари Харесай

8 месеца не стигнаха на съдебен шеф да реши делото срещу Ценко Чоков

Повече от 8 месеца се оказаха непълен период за ръководителя на Апелативния профилиран углавен съд Георги Ушев да се произнесе по делото против някогашния кмет на с. Галиче Ценко Чоков. Това се вижда от електронното деловодство на съда. В състава, който през февруари е приел проблема за обяснен, са още някогашният член на Висшия правосъден съвет Магдалена Лазарова и Красимира Костова. Ушев обаче е докладчик по делото.

На въпросите на " Сега " от апелативния спецсъд дадоха отговор, че правосъдният акт още не е направен, защото делото е с огромна фактическа и правна трудност. То е " многотомно, с голям брой разпити на очевидци и експертизи, както в досъдебна, по този начин и в правосъдна фаза, деянията са десетки, засягащи разнообразни публични връзки " , се споделя в обяснението на съда. В него няма ангажимент за период за привършване на делото.

Подобно дълго мислене не е изключение за апелативния спецсъд. На бившия член на Висшия правосъден съвет и сегашен апелативен спецсъдия Галя Георгиева да вземем за пример й трябваха 11 месеца, с цел да напише решение по дело против някогашния началник на Изпълнителната организацията по риболовство и аквакултури (ИАРА) Майдън Сакаджиев. Георгиева написа решението едвам откакто Ушев й определи 3-месечен период, който също не беше спазен.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР