Повече от 60 платна живопис с много багри, настроение и

...
Повече от 60 платна живопис с много багри, настроение и
Коментари Харесай

Цветна феерия цари в галерия Кутловица в Монтана

Повече от 60 платна живопис с доста багри, въодушевление и цветни страсти на Венелин Захариев и Господин Господинов са подредени в Художествената изложба "Кутловица " в Монтана.
Това са извънредно колоритни създатели, безапелационен бе изкуствоведът Любомир Мечков, който откри изложбата на Вен Зах и батко Джони.
"От много време двамата имаха предпочитание да създадат тази галерия. Самият аз съм ги подтиквал, защото те са едни от създателите, които работят непрестанно, имат какво да покажат и мисля, че комбинацията от двамата е съвършена за една сходна изява. "
Много другари и ценители на изкуството пристигнаха да уважат двамата известни монтански художници в Галерия "Кутловица ". Въпреки отсъствието си от страната, кметът Златко Живков също поздрави Венелин Захариев и Господин Господинов:
"Уважаеми Вен Зах, батко Джони, скърбя, че не мога да бъда персонално с вас в този миг. Видях вашата взаимна галерия преди формалното ѝ разкриване и отпътувах за град Ичуан в Китай, зареден с силата на творбите ви, т.е. с духа на Северозапада ", прочетоха от Общината поздравлението на кмета към създателите.
По към 30 пейзажа са нарисували и двамата надарени другари, които приказват с голямо почитание един за различен.
Ето какво показа художникът Венелин Захариев за себе си, за художника Господин Господинов и за актуалната галерия - живопис:
"Изложбата се състои от двама души- аз съм остарялото потомство, той също е възрастен, само че рисува по-свежо, тъй като просто рисува с душата си. Той напряко е цветен- като приказка, като човек... Моите картини са други- по-мисловни, повече време ми е належащо да ги направя, по съм покрай натурата... "
Цветната приказност от картини на художниците Венелин Захариев и Господин Господинов ще краси Галерия "Кутловица " до края на месец март. Пейзажите се продават, можете да ги разгледате в художествената изложба на бул. "Трети март " № 64 в Монтана.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР