Повече от 50 гринди китове, бозайници от семейството на делфините,

...
Повече от 50 гринди китове, бозайници от семейството на делфините,
Коментари Харесай

Необичайно поведение на китове - над 50 умрели

Повече от 50 гринди китове, бозайници от фамилията на делфините, заседнали на плаж в Западна Австралия, умряха, макар нощното бдение от специалисти по дивата природа.

„ За страдание 51 кита починаха през нощта след всеобщо засядане на плажа Чейнс “, сподели Службата за паркове и диви животни в сряда сутринта в настояща информация в обществените медии.

„ Службите на Службата за паркове и диви животни работят в партньорство с регистрирани доброволци и други организации, с цел да се опитат да върнат останалите 46 кита в по-дълбоки води денем. “

Групата китове с дълги перки беше видяна да плува рисково покрай плажа Чейнс, на 60 км източно от Олбъни, във вторник сутринта. С напредването на деня групата стартира да се доближава към плажа, което провокира безпокойството на чиновниците на отдела за биоразнообразие, запазване и атракции, оповестява Гардиън.

До 16 часа огромна част от бреговата линия беше покрита с изхвърлени на брега бозайници.

С наближаването на нощта чиновниците на DBCA Parks and Wildlife Service дойдоха и проведоха лагер за нощувка, с цел да следят благосъстоянието на китовете в зоната за сигурност. Екипът включваше ветеринарни лекари от зоологическата градина в Пърт и специалисти по морската фауна, дружно със профилирано съоръжение.

Експертите по дивата природа допускат, че необикновеното държание на китовете преди засядането може да е знак за стрес или заболяване в групата.
Ученът по дивата природа от университета Macquarie доктор Ванеса Пирота сподели, че за какво китовете са останали на брега остава мистерия.

„ Фактът, че са били в една област, доста скупчени и имайки това забавно държание и оглеждайки се на моменти, допуска, че се случва нещо друго, което просто не знаем “, сподели тя. Това, което отличава събитието от предходни засядания, е съществуването на фрагменти, показващи животните, преди да заседнат, сподели тя. Анализирайки клипа, Pirotta сподели, че китът може да е бил болен или капсулата може да се е дезориентирала, само че е малко евентуално те да се пробват да избегнат хищници.

Изследователят на китовете от университета Грифит доктор Олаф Мейнеке сподели, че от всички китове, делфини и морски прасета пилотните китове са най-податливи на всеобщо засядане.

Китовете са мощно обществени животни и поддържат комплицирани фамилни връзки от раждането си.
Мейнеке разказва един тип резултат на талази, който може да възникне, когато някои хора са уплашени.

„ Стресът наподобява се натрупва. Те са толкоз тясно свързани, че като че ли се стресират един различен и са толкоз свързани, че просто влизат като в балон.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР