Повече от 50 души са ангажирани в амбициозния проектСъвместен чип

...
Повече от 50 души са ангажирани в амбициозния проектСъвместен чип
Коментари Харесай

Tesla и AMD разработват чип за автономни коли

Повече от 50 души са ангажирани в амбициозния план

Съвместен чип на Tesla и AMD ще предложи изкуствен интелект за самоуаправляемите коли

Производителят на електрически автомобили Tesla Motors работи взаимно с AMD по план за основаване на чип с изкуствен интелект, предопределен за самоуправляеми коли, заяви CNBC, базирайки се на източник, осведомен с плана.

Санджай Джа, основен изпълнителен шеф на GlobalFoundries Inc. (компания, образувана след делене на AMD), разяснява, че неговата компания работи непосредствено с Tesla. От друга страна, GlobalFoundries, която е производител на чипове, има контракт с AMD.

Уточнява се, че Tesla няма да създава новия вид чипове независимо, а ще се възползва от достиженията и интелектуалната благосъстоятелност на AMD. Повече от 50 индивида са ангажирани в плана под управлението на Джим Келър, който има дълготраен опит в основаването на архитектури на чипове и сега е началник на отдела по хардуер и програмен продукт за автопилот в Tesla.
още по тематиката
Все още от Tesla, AMD и GlobalFoundries не са дали отговор на журналистическите запитвания по тематиката и не са коментирали публично новината.

В момента самостоятелните коли са главният фактор за развиване на пазара и създаването на нови коли. Много компании се борят за водещата позиция в сегмента.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР