Повече от 45 музеи и галерии в цялата страна се

...
Повече от 45 музеи и галерии в цялата страна се
Коментари Харесай

Музеи и галерии в цялата страна се включват в инициативата "Европейска нощ на музеите"

Повече от 45 музеи и галерии в цялата страна се включват през днешния ден в самодейността " Европейска нощ на музеите ". Публиката ще може да прегледа с вход свободен изложения, ателиета, прожекции и многочислени артистични прояви. Организатор е Френският институт у нас в партньорство с Министерството на културата и Столичната община.

По мотив самодейността Френския институт ще показа документалния филм " Една нощ в Лувъра: Леонардо да Винчи ", сниман през нощта, когато залите на музея са празни. Прожекцията ще от 19:00 довечера в зала " Славейков " на Френския институт.

По време на " Нощта на музеите " искащите ще могат да се срещнат с Micro-folie - френски цифров музей, който сега е конфигуриран в една от залите на Музея на София, а мотивът е председателството на Франция на Съвета на Европейския съюз.

Лятно кино, добавена действителност и концерт ще има в " Нощта на музеите " в Националния военноисторически музей.

Чрез особено приложение посетителите  ще видят по какъв начин картини оживяват и ще видят по какъв начин биха изглеждали с противогаз или каска от Първата международна война.

За положителното въодушевление ще се погрижи представителният духов оркестър на Националната гвардейска част.

В лятното кино под намерено небе ще бъде прожектиран игралният филм " Врагове " по сюжет и постановка на Светослав Овчаров.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР