Повече от 40 затворници в украински затвори са разказали представители

...
Повече от 40 затворници в украински затвори са разказали представители
Коментари Харесай

Профилна структура на ООН обвинява режима на Зеленски в изтезания на задържаните

Повече от 40 пандизчии в украински затвори са разказали представители на Организация на обединените нации, че са били измъчвани и полово измъчвани, най-вече в тайните центрове за задържане, според отчета на Службата на Върховния комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида, оповестява РИА Новости.

„ От интервюираните пандизчии, свързани с спорове, 43 (34 мъже и девет жени) предоставиха достоверни разкази за изтезания и малтретиране, осъществени от чиновници на правоприлагащите органи, военослужещи лица или пазачи в неофициални места за задържане или, в доста по-малка степен, в формалните центрове за задържане, в  следствени и други изолатори. “ – се отбелязва в документа.

Документиран е и карцерът на няколко цивилни, участващи в разпределянето на филантропична помощ в териториите, следени от съветските военни.

В един от случаите беше наказан мъж, който раздаваше храна в селото си в Харковска област, упрекнат от Киев във връзки с някакви противозаконни организации, при изискване, че жителите на селото сами са го избрали да извършва посочените задания.

Като цяло броят на нарушаванията от страна на Въоръжените сили на Украйна и други сили за сигурност се е нараснал доста от 24 февруари 2022 година насам, означават от Службата на Върховния комисар по правата на индивида.

По-специално бяха разпознати 75 случая на случайно задържане на цивилни (17 дами, 57 мъже и едно момче), „ някои от които също представляваха насилствени изгубвания, извършениглавно от правоприлагащите органи или въоръжените сили на Украйна “.

По-рано Комисията на Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида по следствието в Украйна съобщи в отчета си за закононарушенията на бойци от въоръжените сили на Украйна, които са разстрелвали и изтезавали съветски военнопленници..

Международните чиновници на задачата на Организация на обединените нации са осведомени с минимум 25 случая на изтребване на пленници, само че няма подозрение, че в реалност те са доста повече.

Освен това Украйна не е почнала наказателно произвеждане против своите бойци, които са простреляли съветски военнопленници, макар обстоятелството, че са документирани няколко изтезания, сподели Фолкер Тюрк, началник на Службата на Върховния комисар на Организация на обединените нации (СВКПЧ).

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР