Повече от 40 нови ангажимента ще бъдат поети тази седмица

...
Повече от 40 нови ангажимента ще бъдат поети тази седмица
Коментари Харесай

ЕС планира нови инициативи за опазване на моретата

Повече от 40 нови уговорката ще бъдат поети тази седмица от Европейския съюз в Атина на интернационалната конференция " Нашите океани ", съответстващи на 3,5 милиарда евро. Това сподели Виргиниус Синкевичус, европейски комисар по околната среда, океаните и рибарството, в изявление за Kathimerini.

Това ще бъде най-голямата сума, която Европейски Съюз е отделил за 10 години, откогато се организира конференцията. Синкевичюс означи големия прогрес с помощта на политиките на Европейски Съюз, само че също по този начин и недостига, който към момента съществува в научните проучвания. Той също по този начин акцентира, че Гърция би трябвало да прегледа доста деликатно дали добивът на въглеводороди е в сходство с задачите на Европейски Съюз и националните цели за декарбонизация.

„ До 2030 година се стремим да създадем морски предпазени зони за 30% от нашите морета “, сподели той. Синкевичюс добави, че са сложени цели за понижаване на отпадъците в моретата „ с 50% и микропластмасата с 30% до 2030 година “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР