Повече от 300 мигранти са пристигнали през уикенда във Великобритания,

...
Повече от 300 мигранти са пристигнали през уикенда във Великобритания,
Коментари Харесай

Повече от 300 души са прекосили през уикенда Ламанша с малки лодки

Повече от 300 мигранти са пристигнали през уикенда във Англия, откакто са прекосили Ламанша с дребни лодки, съобщи ДПА, като се базира на английската организация Прес асосиейшън.

Британското министерство на защитата удостовери, че седем лодки са били засечени в морето и откарани до сушата. В събота са били избавени 321 души, до момента в който в неделя не е имало видяни опити за пресичане на Ламанша, нито е имало случаи на докарани на британския бряг мигранти.

През предходната седмица, евентуално заради топлото време и слабото неспокойствие, е имало рекорден за годината брой преплавания на морето от Франция към Обединеното кралството, като 1512 души са били избавени и откарани до британския бряг.

Опитите да се доближи Обединеното кралство не престават макар заканите на държавното управление в Лондон, че ще изпраща мигрантите в Руанда. Но плануваният за вторник първи полет до африканската страна бе анулиран в последната минута по предписание на Европейския съд за правата на индивида, напомни ДПА.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР